REGIO – Ondanks een 2-3 nederlaag is SVW’27 zeker van lijfsbehoud waardoor het zich kan opmaken voor de zomerstop. Hetzelfde geld voor WMC en KSV, dat de competitie afgelopen zondagmiddag afsloten. Hugo Boys mag daarentegen nog wel langer door dankzij het behalen van de nacompetitie.

SVW’27 – Alkmaarsche Boys 2-3
‘Het was een wedstrijd met alles er op en eraan’, zei Patrick van der Fits na afloop. In eigen huis verloor SVW’27 weliswaar met 2-3 van het al gedegradeerde Alkmaarsche Boys, maar het was groot feest in Heerhugowaard waar de ploeg zeker was van lijfsbehoud. Doordat het duel tussen Texel'94 en VSV in een gelijkspel eindigde bleef SVW'27 boven de gevarenzone. ‘We hebben uiteindelijk de doelstelling gehaald, zonder nacompetitie veilig spelen. Het is dus een mooi seizoen met prima doorstroming en ontwikkeling van de jonge groep’ vervolgde de oefenmeester.

Fotografie: Jeroen Schreur

Hugo Boys – WMC 2-1
Door een 2-1 zege op WMC en gunstige uitslagen op de andere velden is Hugo Boys zeker van deelname aan de nacompetitie. Nadat Bart van de Burg de score opende wist Pim Nierop de stand gelijk te trekken. Het duel werd beslist door Stefan Molenkamp die de bal achter zijn eigen doelman (Wouter Bakker) werkte. ‘Het was een terechte overwinning, we waren sterker’, vond Jorgen Heurter. ‘We hadden alleen meer doelpunten moeten maken, gelukkig heeft ons dat niet opgebroken voor het behalen van nacompetitie.’

‘Zij hadden meer kansen, maar we stonden goed gegroepeerd. Zij moesten natuurlijk, wij hoefden niet persee.’ aldus Stefan Molenkamp. Voor Hugo Boys wacht komende zondag de eerste ronde in de nacompetitie waarin het gaat spelen tegen Succes. Stadsgenoot WMC kan zich verheugen op de zomerstop.

Apollo’68 – KSV 1-3
In de derby tegen Apollo’68 boekte KSV een 1-3 overwinning. ‘We waren heer en meester. Het had ook 1-6 kunnen zijn, we walsten over hen heen.’ aldus Bart Velseboer die bij alle drie de Heerhugowaardse doelpunten de aangever was.

Nadat Don van Sermondt en Maarten Arends de Heerhugowaarders op 0-2 hadden gebracht tekende Apollo’68 speler Joost Onderdelinden voor de aansluitingstreffer. Via Guido Snel eindigde het treffen in 1-3.