CASTRICUM - Leon Ayal leek de gevierde man bij SVW’27. Met twee doelpunten leek hij een belangrijk aandeel te hebben in een overwinning, maar in de slotfase kwam Vitesse’22, na de rode kaart voor Ayal, terug en eindigde het duel gelijk.

Halverwege de eerste helft wist Ayal de score te openen. Een belangrijk doelpunt in de wedstrijd tegen Vitesse’22, eveneens een kandidaat voor de nacompetitie. Tot aan de rust kwam deze stand niet meer in gevaar.

Na een kwartier spelen in de tweede helft was Leon Ayal de man die opnieuw kon juichen, want Ayal was de maker van de 0-2. Zo stevende SVW af op een belangrijke overwinning in de jacht op de tweede plaats. Niets was minder waar, want nadat scheidsrechter Ouendag zes minuten voor tijd de rode kaart toonde aan Leon Ayal wegens ‘vermeend natrappen’ kantelde de wedstrijd volledig. Jort Kaandorp en Robin Bakker wisten in de laatste vier minuten van de wedstrijd de 1-2 en 2-2 achter Danny de Boer te werken. Zo eindigde het treffen alsnog gelijk.

Door de puntendeling bleek DTS de lachende derde te zijn. De Langedijkers wisten namelijk te stunten tegen koploper HSV en klimt over Vitesse en SVW heen naar de tweede plaats. De verschillen zijn echter zo klein dat de beslissing pas over enkele weken zal vallen.