HEERHUGOWAARD - Voor SVW'27 en WMC is het weekend teleurstellend verloren. Beiden ploegen verloren op eigen veld. Voor KSV was het daarentegen wel een mooie zondag, aangezien de ploeg de eerste overwinning van dit seizoen behaalde.

SVW'27 - Spartanen 1-3
SVW'27 heeft ook in de derde speelronde een nederlagen geleden. De Heerhugowaarders verloren met 1-3 van Spartanen. "Een terechte nederlaag" concludeert Tim Kramer. "We begonnen erg matig, waardoor we na tien minuten al 0-2 achter kwamen" vervolgt Tim Kramer. Spartanen wist na een half uur zelfs de 0-3 te maken. Vlak voor rust wist SVW'27 vanaf elf meter terug te komen tot 1-3. Tim Kramer wist deze penalty te verzilveren. "In de tweede helft probeerde we het Spartanen lastig te maken maar creëerden te weinig" vertelt Kramer. Een kwartier voor tijd kreeg SVW'27 wederom een penalty toegewezen van scheidsrechter Krop, maar deze werd gemist door de Heerhugowaarders. Doordat de scheidsrechter Spartanen bestrafte met een rode kaart kwam SVW'27 met een man meer te staan, maar tot doelpunten leidde dit niet. "We konden de slechte start niet meer rechtzetten" besluit Kramer.

WMC - SV Koedijk 1-5
WMC begon dit seizoen voortvarend met twee overwinningen, maar is tegen SV Koedijk tegen een forse nederlaag aangelopen. De ploeg van coach Arnold de Block stond voor een lastige wedstrijd, want SV Koedijk behoort tot de favorieten voor het kampioenschap. Voor WMC werd het dus een middag die eindigde in mineur, concludeert aanvoerder Mark Oosterveer, "Vandaag was helaas een wedstrijd met veel foutjes in ons spel". "Na een ongelukkige 0-1 en 0-3 maakte we eindelijk een aansluitingstreffer en gingen we alles of niets spelen" blikt Oosterveer terug. Helaas voor WMC pakte dit niet goed uit en konden de bezoekers uitlopen naar een 1-5 overwinning. "Volgende week zullen we uit een ander vaatje moeten tappen, maar daar heb ik gezien de spelersgroep al het vertrouwen in. Laten we het maar op een collectieve offday gooien" besluit de aanvoerder. Namens WMC was het Michael Sleurink die doel trof.

Nieuwe Niedorp - KSV 2-4
Waar SVW'27 en WMC treurden, kon KSV de eerste overwinning van het seizoen vieren. De ploeg van coach Tristan Ooms speelde op bezoek bij Nieuwe Niedorp een zogeheten 'zes punten' wedstrijd en slaagde er dus in om de volle buit te pakken. Nadat de thuisploeg op voorsprong kwam wisten Bart Velseboer en Jonathan Zonneveld de Heerhugowaarders op een 1-2 voorsprong te brengen. Ook na de 2-2 van de Niedorpers kwam KSV weer tot scoren, ditmaal via Roy van de Soest en Bart Velseboer. "Uiteindelijk wel een terechte overwinning, maar het was geen goede wedstrijd" blikt Velseboer terug, "Maar wij hadden veel meer kansen terwijl Nieuwe Niedorp er geen had in de tweede helft" luidt de eindconclusie van de aanvaller van KSV.