HEERHUGOWAARD - Afgelopen zondag organiseerde v.v. Reiger Boys een geslaagde "Talents Day" voor meidenvoetbalsters. Liza van der Most, verdedigster van Ajax van Oranje, was aanwezig bij de clinic die onder leiding stond van de trainsters van de vrouwenselectie, Janny en Fien Timisela.

Pakweg twintig meiden in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar deden mee aan diverse oefeningen, een partijspel, om tijdens en na de lunch een "meet and greet" te hebben met de Ajax-speelster. Reiger Boys zal op zondag 14 april nog een dergelijke clinic organiseren.

'We hopen dan op nog iets meer animo, al voldeed de opkomst wel aan de verwachtingen', aldus Petra Hoogeveen namens de club. 'Bij Reiger Boys staat het vrouwen- en meiden voetbal in hoog aanzien en wordt erg serieus genomen. Wij willen graag een volwaardige opleiding bieden, maar nieuwe aanwas is altijd welkom dus vandaar deze dagen.

Overigens is deze aanwas niet alleen welkom voor de jeugdopleiding maar tevens voor de selectie uitkomt in de hoofdklasse van het vrouwenvoetbal. 'Op 14 april zijn meiden vanaf 16 jaar dan ook welkom. Tevens hebben we die dag weer een profvoetbalster om deel te nemen aan de clinics, maar wie dat is houden we nog even geheim.', aldus Hoogeveen.

Men kan zich aanmelden via clinics@reigerboys.nl