RODEN/DRACHTEN - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen hebben de twee regionale ploegen, en tevens de nummers 1 en 2 in de stand, vrijdagavond weten te winnen in het noorden van het land. Team Alkmaar/Sportstars won met 1-3 bij KTP Nieuw Roden terwijl reiger Boys/Woest met 0-2 te sterk was voor Drachtster Boys.

Koploper Team Alkmaar/Sportstars wist op bezoek bij KTP/Nieuw Roden alweer de zevende overwinning van het seizoen te behalen. De ploeg van coach Gerard Timmers nam in de eerste helft een voorsprong toen Inge Woldhuis het eindpunt was van een mooie aanval. Via Miedema kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, maar binnen twee minuten zorgde Lotte Hopman met een hard schot voor een hernieuwde voorsprong, De thuisploeg nam vervolgens risico met een meevoetballende keepster, maar het was uitgerekend de Alkmaarse keepster, Roxy Klaver, die profiteerde van alverlies en de 1-3 eindstand op het scorebord bracht.

Reiger Boys/Woest volgt nog altijd op drie punten achterstand van de koploper en won vrijdagavond eveneens. Op bezoek bij Drachtster Boys bleef het in een moeizame eerste helft doelpuntloos. Na de rust sloeg de ploeg van coach Monique van der Rijst in kort tijdsbestek tweemaal toe. Chantal Hendriksen opende de score en drie minuten later werd deze verdubbeld door aanvoerster Sanne Brand. Dit bleek voldoende voor de zege aangezien Esther van Toledo namens de thuisploeg nog een strafschop miste.