ALKMAAR - De derby in de Eredivisie zaalvoetbal voor Vrouwen tussen Team Alkmaar/Sportstars en Reiger Boys/Woest heeft een duidelijke en terechte overwinning opgeleverd voor de thuisploeg. De ploeg van coach Gerard Timmers won met maar liefst 5-0 van de Heerhugowaardse formatie.

'Terecht verloren', was het korte en duidelijke oordeel van coach Monique van der Rijst van Reiger Boys. Zij zal geschrokken zijn van het niveauverschil met pakweg twee weken geleden toen haar jonge ploeg van regerend landskampioen TPP Rotterdam won. In de eerste helft kon men nog wel aardig mee komen met de thuisploeg, maar na de rust werden de geel-zwarten hard met de neus op de feiten gedrukt.

Paal en lat
Overigens kreeg Team Alkmaar ook voor de rust al de beste kansen en werd keepster Jacky Reus vooral gered door het aluminium. Zo troffen Milenca van Ee en Milicia Keijzer de paal en testte Lotte Donath zelfs paal en lat. Aan de andere kant schoot ook Sanne Brand op de paal en kreeg Lotte Bijl vlak voor rust een goede mogelijkheid die naast ging.

Voormalig Reiger Boys-speelster Inge Woldhuis zei daarover na afloop: 'We hebben dit seizoen eerder wedstrijden gehad waarin we handvol kansen om zeep hielpen en uiteindelijk tekort kregen. In de rust beseften we dan ook dat we het nu moesten doen want anders kon het nog wel eens de andere kant opvallen.' Uiteindelijk duurde het nog zeven minuten voor de openingstreffer viel, maar toen ging het vervolgens ook hard. De vrijstaande Marintha Louwe opende de score na een intrap van Lotte Hopman en vier minuten later werd die score verdubbeld door Milicia Keijzer op aangeven van Van Ee,

Reiger Boys ging vervolgens de druk wat opvoeren, maar keepster Roxy Klaver kwam behalve een schot op de paal van Chantal Hendriksen niet echt in de problemen. Met doelgerichte speelsters als Van Ee en Woldhuis klaarde de thuisploeg vervolgens het klusje door binnen twee minuten driemaal te scoren en daarmee een ruime zege te bewerkstelligen. 'Als je de uitslag ziet lijkt het heel simpel, maar het duurde wel lang voordat de ban gebroken werd waardoor Reiger Boys er lang in kon blijven geloven. Uiteindelijk hebben we een dikverdiende zege behaald en zijn we heel blij met die drie punten', aldus Woldhuis.