NIEUWEGEIN - In de inhaalwedstrijd van speelronde acht heeft Team Schroevengroothandel.nl gelijkgespeeld tegen RCM Team Dokter in Nieuwegein.


Peter Berndsen speelde tegen John van Essen een gelijkwaardige partij. Een serie van zeven maakte niet het verschil. Van Essen had uiteindelijk de langste adem. 35-33 in 54 beurten.

Ook Hans Handgraaf kon het niet bolwerken. Marnix de Kruijf is nou eenmaal een zeer lastige tegenstander. Handgraaf kon gewoon niet aanhaken in deze partij. Eindstand 35-22 in 49 beurten.

Fred Groen speelde ook niet op zijn best, maar maakte het Eric van Hoorn erg lastig. Met geregeld lage series mocht Groen zich de winnaar noemen. Eindstand 27-30 in 43 beurten. Achteraf een moyenne van 0,697, wat zeker niet slecht is.

Ook niet slecht was George Kenter met hetzelfde moyenne, maar ook evenveel caramboles, beurten en hoogste serie. Tegen John Kuijken was er geen vuiltje aan de lucht. Kuijken bleef steken op 23 caramboles.

Eindstand 4-4 en een mooie 4e plek in de stand.

Komende vrijdag speelt Team Schroevengroothande thuis in Biljartcentrum Miller's te Heerhugowaard tegen 't Schuurtje uit Maarssen. Dit was twee weken geleden de tegenstander in het bekertoernooi en toen werd er verloren dus het team zint op revanche. Perry Tuin, Fred Groen, George Kenter, Leo de Jong komen vrijdag in actie. De arbitrage is in handen van Marieke Schigt en Edwin Leek.