HEERHUGOWAARD - Bij de eerste wedstrijd na de versoepelingen van de coronamaatregelen, is de eerste overwinning voor Team Schroevengroothandel.nl een feit. Met 6-2 is Team Derogee Beveiligingen uit Dordrecht verslagen.


Leo de Jong won in een gelijkopgaande partij tegen Piet den Boer met 30-25 in 50 beurten. Het venijn zat in de staart. Ook Fred Groen speelde een gelijk opgaande partij. Tegen Wim Derogee kwam het ook aan op de eindspurt. De winst voor Groen kwam in beurt 55. 30-26.

Dirk van Mourik ging er op voorhand vanuit geen goede partij op de tafel te leggen. Hij was immers al een tijd niet meer in vorm. Tegen Rijn den Adel bleek Van Mourik echter niet te houden met series van 7, 4 en 6. Toen Van Mourik in beurt 29 zijn 35e carambole maakte, stond Den Adel nog op 13. Hierdoor was er de voorsprong van 6-0, en overwinning een feit. Perry Tuin speelde op dat moment tegen Piet van Es en had het zwaar. Na een stroeve start stond Van Es na 20 beurten 9-19 voor. Omdat Tuin maar niet in zijn spel kwam, stond het na 30 beurten 10-31 en daarna was er geen houden meer aan, en verloor Tuin met 14 tegen 35 in 39 beurten.