HEERHUGOWAARD - In een zéér spannende ontmoeting tegen TOVV 3 uit Vlaardingen heeft team Schroevengroothandel.nl de zege uit handen gegeven. Leo de Jong kende aanvankelijk in Frans van Beuningen een lastige tegenstander. Van Beuningen begon sterk en stond na 11 beurten 3 punten voor op de Jong. Daarna was het de beurt aan de Jong, die na een paar kleine series een 8 liet noteren. Hierdoor kantelde de partij volledig. Van Beuningen kon niet meer aanhaken, zodat de Jong de partij in de 27e beurt uit maakte (30-20).

Meer moeite had Dick van Mourik in zijn partij tegen Richard Poleij. Na een redelijke start, stond het halverwege 19 tegen 9 in het voordeel van Van Mourik. Daarna had Van Mourik nog wat kleine scores, en kwam Poleij langzaam terug in de partij. In beurt 34 stond het 30-20 voor Van Mourik, maar kwam de terugslag. 11 beurten niks, zodat Poleij alsnog op 4 punten verschil kwam. In de slotfase kon Van Mourik geen goed meer doen, en moest toezien hoe Poleij met een serie van 5 de partij uitmaakte (33-35). De tussenstand was hierdoor 2-2.

Nu was het de beurt aan Perry Tuin en Herman Slikker. Tuin kan terugkijken op een partij die in de boeken gaat als erg frustrerend. Alles wat fout kon gaan, ging ook fout. Ondanks de vele kansen, kon hij er niet in slagen deze te verzilveren. Zijn tegenstander, Mar van der Cijs, had minder moeite met de omstandigheden. Met af en toe een mazzeltje sloeg hij zich er goed doorheen. Na een lijdensweg voor Tuin van 49 beurten, maakte van der Cijs de partij uit (22-30).

Herman Slikker was nu de aangewezen man om het winterkampioenschap binnen te slepen. Maar dit liep toch even anders. De partij tegen Tom Paris leek heel veel op die van Van Mourik tegen Poleij. Ook hier was het Slikker die aanvankelijk het betere van het spel liet zien. Na 30 beurten stand hij voor met 31 tegen 23. Daarna ging ook bij Slikker het licht uit. Paris caramboleerde lekker verder, waar Slikker stil bleef staan. Uiteindelijk ging Paris uit met een serie van 6, en bleef Slikker, net als Van Mourik op 33 staan (36 Beurten).