HEERHUGOWAARD - Team Schroevengroothandel/Toggler pluggen heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan. Tegen Hektisch Biljartschool uit Gouda is er met 5-3 gewonnen.


Gelegenheidskopman Jan Viskil speelde een remise partij tegen Marnix De Kruijf. Beide spelers gingen in het begin gelijk op, waarna De kruijff een betere eindscore had. Nadat De Kruijff uit was moest Viskil nog 2 punten in de nabeurt voor een remise. Gelukkig ging dit goed. 35-35 in 42 beurten.

Fred Groen nam het op tegen John Kuijken. Ondanks een stroperige eerste helft, kwam Groen zowaar in goede doen, en was in de eindfase niet meer te stuiten. Groen won met 30 tegen 25 in 51 beurten. Perry Tuin trad hierna aan tegen John van Essen. Ook deze partij was er één van weinig scoren. Van Essen had een redelijke start, waar Tuin in het begin moeite had aan te haken. Maar Tuin zou Tuiny niet zijn als de motor alsnog op gang komt. Met 13 uit 9 beurten stoof hij Van Essen voorbij en beet zich vast naar een overwinning. Van Essen had niet meer de power om het om het tij te doen keren. Uitslag 35-26 in 49 beurten.

Alleen Leo de Jong kon er nog een schepje bovenop doen tegen Ivar de Hek. Maar dit liep anders dan gehoopt. Nadat beide spelers op de helft ongeveer gelijk stonden, was voor De Jong de koek op. Met af en toe een carambole scorend, kon De Jong weinig meer uitrichten. De Hek had nog wel de puf om een aantal series te plaatsen, wat hem uiteindelijk de overwinning bracht. 25-30 in 51 beurten. Door deze overwinning staat men voorlopig op de 2e plek in de rangschikking.