ALBLASSERDAM - Team Schroevengroothandel.nl/Toggler Pluggen heeft in zijn eerste uitwedstrijd gelijk gespeeld tegen team HWA Hordijk Biljartartikelen in Alblasserdam.


Fred Groen was de "man of the match", met een fabuleuze partij tegen Peter Witveld. Met series van 7, 5, 8 en 2x4 was Groen niet te stoppen. Met een eindmoyenne van 1,666 was de toon gezet. (17-30 in 18 beurten). De partij van Dirk van Mourik was op dat moment nog bezig. Tegen Wilfried van Beek had van Mourik een wisselende start. Na vijf nullen kwam een serie van 5, waarna het beter ging lopen. Halverwege kwam toch de kentering. Geen scores meer voor van Mourik, waarna van Beek wel bleef scoren, en er met de overwinning vandoor ging. 35-25 in 38 beurten. De tussenstand was hierdoor 2-2.

In de 2e helft nam Hans Handgraaf het op tegen Peter Berndsen. Handgraaf kende een prima start. Na 16 beurten was de stand 25-12 in het voordeel van Handgraaf. Maar dit bleek geen gelopen race. Berndsen vocht zich terug met een serie van 7, en na 30 beurten was de stand 31-29 in het voordeel van Handgraaf. In de laatste 4 beurten maakte Berndsen geen punt meer, zodat Handgraaf de pot kon uitmaken. Eindstand 29-35 in 34 beurten. Gelijktijdig speelde Leo de Jong tegen Floor Waumans op de andere tafel. Deze partij was vanaf de start gelijkwaardig. Beide spelers hadden moeite met zichzelf en met elkaar. De partij kende dan ook stroef verloop met veel beurten. Waumans ging er uiteindelijk met de winst vandoor. (30-27 in 55 beurten).

Ondanks het gelijke spel is team Schroevengroothandel.nl tevreden met de uitslag.


Aanstaande vrijdag speelt men de thuiswedstrijd tegen team Café de Pijp Sanidump uit Rotterdam.