SPIJKENISSE - Team Schroevengroothandel.nl-Toggler Pluggen, heeft een knappe 2-6 winst behaald in Spijkenisse tegen Team de Rietlander.


Leo de Jong en Perry Tuin kwamen aan tafel tegen Jo Pol en Henk Weber. Voor de Jong liep de partij desastreus. Pol scoorde regelmatig zijn punten. Maar de Jong had totaal geen gevoel om ook maar even tegenstand te kunnen bieden. Na 50 beurten en 39 missers kwam er een einde aan de kwelling. (30-15). Gelukkig was Tuin op de andere tafel beter bezig. Ondanks een flitsende start van Weber, met series van 5,2,2,5, kon Tuin zich in de tweede helft herpakken. Bij 27-28 kon hij ongestoord scoren met achtereenvolgens 2,3,4. Weber kwam niet meer in het spel voor. 29-35 in 36 beurten.

In de tweede ronde mochten Dirk van Mourik en Fred Groen spelen tegen Ben Thijssen en Ab van Westbroek. Thijssen en van Mourik waren aan elkaar gewaagd, want ze gingen gelijk op in het begin. Van Mourik moest het vooral hebben van de tweede helft, waar hij 1 punt maakte in elke beurt. (9 beurten lang) Hierdoor was het verschil met Thijssen gemaakt. 28-35 in 42 beurten. Groen was toen nog bezig tegen Van Westbroek. Ook in deze partij was de tweede helft weer heel belangrijk. In beurt 36 was de stand 19-19. Daarna maakte Van Westbroek geen enkele carambole meer. Maar Groen dus wel. De laatste 9 punten in 11 beurten. 19-30 in 46 beurten.