HEERHUGOWAARD - Op een stormachtig sportpark De Wending is de "dubbel" zeer teleurstellend verlopen voor Reiger Boys. Zowel de vrouwen als de heren speelden een thuiswedstrijd, maar wisten deze zaterdag niet tot scoren te komen. Reiger Boys VR1 verloor met het kleinst mogelijke verschil van ACV, terwijl de heren werden afgedroogd door Wartburgia (0-7).

Trainer/coach Raymond Huisman was voorafgaand aan de wedstrijd tegen Wartburgia al niet te benijden. Door diverse omstandigheden kon hij al geen beroep doen op Lars Apeldoorn, Pascal Kabalt, Mick Leijdeckers, Dave van Dekken en Daan de Vries, en waren Martijn Grooff en Rodney de Bonte nog niet fit genoeg om aan de wedstrijden te beginnen. Verder werd hij kort geleden geconfronteerd met het feit dat zijn keeper Nick van Duijn zijn handschoenen aan de wilgen heeft gehangen vanwege zijn opleiding en werk.

Tegen het hoog geklasseerde Wartburgia stond er dan ook een veredeld elftal op het veld die het desondanks in het eerste half uur helemaal niet verkeerd deed. Eenmaal, bij een schot op de paal van Daan Teurlings kwam de thuisploeg goed weg, maar verder hield het uitstekend stand onder moeilijke omstandigheden. Toen Jacco Fijnheer na een klein half uur wel de score opende was het echter snel gedaan met het verzet van Reiger Boys die steeds slordiger werden in balbezit. Nog voor de rust wisten Armando Cuvalaij en Teurlings de score op te voeren en daarmee was de wedstrijd feitelijk al beslist.

Mocht Reiger Boys nog ergens op hopen dan werd dat door de gasten snel de grond ingeboord want binnen twintig minuten na rust scoorden Teurlings (2x) en Cuvalaij opnieuw. In de slotfase werd de zevenklapper door de Amsterdammers voltooid met een doelpunt van invaller Wanar Kelmanutu. 'Grote persoonlijke fouten hebben ons vandaag de das omgedaan en daar zag het in de eerste helft niet naar uit', sprak een teleurgestelde Huisman na afloop. 'Ik kan wel lopen zeuren over de spelers die er niet zijn, maar het is zoals het is en we moeten het hiermee doen.'

Reiger Boys - Wartburgia 0-7 (0-3)
28. Fijnheer 0-1
36. Cuvilaij 0-2
45. Teurlings 0-3
51. Teurlings 0-4
59. Cuvilaij 0-5
63. Teurlings 0-6
87. Kelmanutu 0-7

Vrouwen
Reiger Boys VR1 blijft in degradatienood verkeren al had in de thuiswedstrijd tegen middenmoter ACV zeker recht op meer. De ploeg van coach Janny Timisela had de hele wedstrijd het betere van het spel, het meeste balbezit, maar kreeg zoals al een aantal malen eerder dit seizoen het deksel op de neus. Bij de enige kans die de ploeg uit Assen kreeg wist Marleen Beenker van buiten de zestien te scoren. De thuisploeg was vervolgens niet meer bij machte om deze stand gelijk te trekken.

'Dit is zuur en zo sneu voor die meiden die het echt verdienen om zich zelf eens te belonen. Zelfs al is het maar met een gelijkspel', sprak Timisela na afloop. 'We missen stootkracht voorin en een spits die er per seizoen een stuk of wat inschiet. Voetballend gaan we nog steeds vooruit. Zelfs onder deze moeilijke weersomstandigheden heb ik enkele goede combinaties gezien, maar het lukt ons helaas maar niet om te scoren.'

Reiger Boys VR1 - ACV VR1 0-1 (0-0)
53. Marleen Beenker 0-1

Foto's: DP Sportfotografie