HEERHUGOWAARD – Tennispark Oostertocht staat weer een week in het teken van spannende wedstrijden. Ook dit jaar strijden tennissers van maandag 1 tot en met zondag 7 juli weer tegen elkaar tijdens het Heerhugowaards/Baanbereik Open.

Als de eerste bal aan de Van Veenweg wordt geslagen dan is de grootste druk er voor Emiel Veldman af. ‘Het is nu druk qua voorbereiding’, zegt de toernooidirecteur. Wanneer het Heerhugowaards/Baanbereik Open van start gaat dan is het vooral genieten en zorgen dat alles vlekkeloos blijft verlopen.

Ook ditmaal is het weer een NRT 1 ster toernooi, maar is er daarnaast ook nog een open toernooi. Met in totaal bijna tweehonderd deelnemers zal het weer een drukte vanjewelste zijn in Heerhugowaard.

Bekende namen
Net zoals de afgelopen jaren heeft de organisatie weer een sterk deelnemersveld. Met Pascal Wagemaker als eerst geplaatste speler. In het verleden was hij actief in Heerhugowaard, maar inmiddels woont Wagemaker in Amerika waar hij studeert. In de zomermaanden verblijft hij in Nederland om toernooien te spelen. Ook Jake Mak is van de partij. Na een schorsing van twee jaar zal hij zijn rentree maken bij een toernooi. Ook Nina Kruijer, die jarenlang bij TV Heerhugowaard heeft gespeeld maar twee jaar geleden vertrok, maakt haar opwachting tijdens het Heerhugowaards/Baanbereik Open. Bart de Gier, vorig jaar nog winnaar, staat niet op het deelnemersveld. De verliezend finalist van vorig jaar, Martijn Kerssens, doet wel mee.

De zussen Chelsea en Jasmine Apawti doen eveneens mee. Jasmine zal haar titel in het damesenkel proberen te verdedigen. Net zoals in het dubbelspel, waar ze vorig jaar samen met haar zus Chelsea eerste werd.

Tennis voorop
Waar bij vele toernooien van alles eromheen is geregeld blijft de focus in Heerhugowaard op het spelletje. Veldman: ‘Er moet natuurlijk wel wat reuring zijn. De tennis staat voorp, maar ik hoop dat er naast veel mooi tennis op alle verschillende niveaus ook veel publiek komt kijken.’