HEERHUGOWAARD - Door een doelpunt in blessuretijd van Nick Korssen heeft de zaterdagploeg van Kolping Boys toch een verdiend punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij SVW '27. De derby op Sportpark De Kabel eindigde zodoende op 1-1.

Het was een terechte uitslag van een duel die eigenlijk een typische 0-0 wedstrijd was. De confrontatie leek in niets op de strijd die beide ploegen vorig seizoen tegen elkaar speelden met vijf doelpunten en twee handenvol met kansen. De trainer, Miquel Tjong-A-Hung van SVW '27 en Roy Rowinkel van Kolping Boys misten echter een hoop belangrijke spelers voorafgaand aan dit duel. Dat het niet doelpuntloos bleef kwam omdat SVW '27 met het nodige fortuin op voorsprong kwam. Na voorbereidend werk van Jordi Smit schoot een Oudorpse verdediger de bal ongelukkig in eigen doel. De voorsprong op dat moment terecht, want SVW '27 was in die fase de betere ploeg.

Na de rust was het Kolping Boys dat sterk begon, een grote kans om zeep hielp, en nog twee mogelijkheden kreeg. Aan de andere kant was de thuisploeg dicht bij een tweede treffer toen een afstandschot via keeper De Vries en de lat uit het doel bleef. Scheidsrechter Le Noble besloot om, geheel terecht, nog een aantal minuten blessuretijd erbij te trekken en daarin pakte Kolping Boys toch nog het verdiende punt. De verdediging van SVW '27 liet invaller Nick Korssen volledig vrij staan die kon aannemen, klaar leggen en de hoek voor het uitkiezen had: 1-1.

Foto's: DP Sportfotografie