HEERHUGOWAARD - In de hoofdklasse van het vrouwenvoetbal heeft Reiger Boys zaterdag een belangrijke en terechte zege geboekt op middenmoter Barendrecht. De ploeg van interim-trainer Jeroen Knopp, die tot het eind van het seizoen wordt bijgestaan door James Jozefzoon, zegevierde na een enerverende slotfase met 4-2. Door de overwinning slaat Reiger Boys nu een gat van zeven punten naar hekkensluiter The Knickerbockers.

De thuisploeg speelde van meet af aan gedreven en opende de score in de 25e minuut. Marouscha Ruiter was de linksback van Barendrecht te snel af en leverde een uitstekende voorzet af op Amy Visser. Vanuit het niets kwamen de gasten tien minuten later terug toen Madelief Welie van rand strafschopgebied uithaalde en keeper Dionne Vasmeer kansloos liet. Toch ging Reiger Boys met een verdiende voorsprong rusten met dank aan dezelfde twee speelsters als bij de eerste goal. Ruiter, een voortdurende plaag voor de Barendrechtse defensie, leverde opnieuw de bal panklaar af bij Visser: 2-1.

Na de rust zocht Barendrecht nadrukkelijk de aanval, en Reiger Boys werd terug geduwd op eigen helft, maar vooralsnog gaf de uitstekend acterende defensie geen krimp. Tot vijf minuten voor tijd de prima leidende scheidsrechter Twisk een handsbal constateerde van Aaike Verschoor. Stephanie Coelho Aurelio bleek vervolgens koelbloedig vanaf elf meter. Er leek opnieuw puntenverlies in de maak, maar niets was minder waar. Vanaf de aftrap schoot Manon Huisman de bal direct naar voren waar Niki Rensen op anticipeerde en bal hard en laag onder de Barendrechtse keeper tegen de touwen schoot. Het werd nog mooier toen Ruiter haar sterke wedstrijd na twee assists in de eerste helft ook nog eens bekroonde met een doelpunt daarmee de eindstand op 4-2 bepalend.

Reiger Boys VR1 - BVV Barendrecht VR1 4-2 (2-1)
25. Visser 1 – 0
35. Welie 1 – 1
42. Visser 2 – 1
86. Coelho Aurelio (pen.) 2 – 2
86. Rensen 3 – 2
88. Ruiter 4 – 2