HEERHUGOWAARD - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Reiger Boys/Woest vrijdagavond een verdiende zege behaald op ZVV Den Haag. Na een met name sterke tweede helft zegevierde de ploeg van coach Monique van der Rijst met 4-2.

In een moeizame eerste helft was het vooral veel aftasten tussen de jonge talentvolle ploeg uit Heerhugowaard en de ervaren formatie uit Den Haag. Toch kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong na een mooie aanval waarbij Lisa Luiken in stelling werd gebracht door aanvoerster Sanne Brand: 1-0.

Na de pauze was Reiger Boys beduidend sterker met een glansrol voor talent Floor Spaan die haar tegenstandsters meerdere malen passeerde alsof ze er niet stonden. Na balverlies van Den Haag profiteerde zij door keepster Dionne Vasmeer te omspelen en de score te verdubbelen. Nauwelijks een minuut later werd ontving Brand de bal van Chantal Hendriksen en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Via Stephanie Valk deden de gasten nog iets terug, maar een tweede assist van Hendriksen zorgde ervoor dat Laïs Bos kon scoren alvorens de eindstand op 4-2 werd bepaald door Romy Scherpenzeel.

'Heel knap hoe wij ons met dit jonge team weer hebben laten zien vanavond en ik ben dan ook met recht trots op de meiden', sprak coach Van der Rijst die over een week met haar ploeg op bezoek mag in de derby bij het nog ongeslagen Team Alkmaar/Sportstars.

Reiger Boys/Woest - ZVV Den Haag 4-2 (1-0)
10. Lisa Luiken 1-0
32. Floor Spaan 2-0
33. Sanne Brand 3-0
34. Stephanie Valk 3-1
37. Laïs Boes 4-1
40. Romy Scherpenzeel 4-2

Foto's: DP Sportfotografie