HEERHUGOWAARD - In de Hoofdklasse van het dameshandbal is Tornado weer twee plaatsen opgeklommen na een 27-22 zege op Meervogels '60. De ploeg van coach Hans Eilers staat inmiddels op een vijfde plek.

Die stek is na de moeizame competitiestart een prima prestatie al blijven de verschillen net onder de top drie klein. Met twee overwinningen staat men zo vierde, maar elke ploeg kan na twee keer puntenverlies ook zo afzakken naar een tiende plaats. Mede daarom kwam de overwinning op Meervogels goed van pas en deze was dan ook terecht. De thuisploeg was met name in de eerste helft heer en meester en bij rust was het verschil dan ook al zes doelpunten (15-9) waarbij de productie goed verdeeld werd over het team. Geen enkele speelster blonk uit met een hoge score, maar juist het teamspel zorgde ervoor dat iedereen zijn steentje bij droeg aan die score.

Na de pauze kon de Akerslootse ploeg van coach Theo Krom wel redelijk gelijke tred houden met de thuisploeg, omdat die met name in het afmaken wat slordiger bleken dan voor de rust. Desondanks kwam de Heerhugowaardse formatie nimmer in gevaar, hield het een constante voorsprong van 5,6 doelpunten met een uiteindelijke 27-22 eindstand tot gevolg. Dat maakte keepster Britt Driesse niet meer mee, aangezien die vlak voor tijd rood kreeg na een arbitrale dwaling. Waar niet zij maar een andere verdedigster juist weggezonden had moeten worden had dit echter geen invloed op de uitslag.

Trainer Hans Eilers was na afloop trots op de teamprestatie. 'Er viel niets op af te dingen vandaag. Die meiden hebben gevochten als leeuwinnen en een terechte zege geboekt.'

Tornado DS1 - Meervogels '60 DS1 27-22 (15-9)

Scores Tornado: Sindy Schouten (5), Anja Borst, Britt Rood, Danielle Postma (4), Kelly Aalberse, Judith de Vries (3), Jooske Visser (2), Leonie van der Gragt, Marleen Stam (1)

Scores Meervogels: Linde Verduin (7), Isabel de Bruijn, Desi Krom (3), Anna van Baar, Robin van de Slikke, Jasmijn Leijen, Puck Dekker (2), Dorien van Baar (1)

Foto's: DP Sportfotografie