HEERHUGOWAARD - Handbalkeepster Tess Lieder-Wester heeft na twaalf jaar een punt gezet achter haar interlandloopbaan. De 30-jarige Heerhugowaardse blijft wel op clubniveau spelen, voor Dortmund in de Duitse Bundesliga.


Op haar social media llaat Lieder-Wester weten: Met heel veel trots heb ik de afgelopen twaalf jaar deel uit mogen maken van het Nederlands handbalteam. Dit was altijd met heel veel passie, liefde en plezier voor de sport, het team en de fans. Na het WK van december brandt het vuur niet meer zoals het altijd heeft gedaan. Alles afwegende heb ik de moeilijke beslissing genomen om dit hoofdstuk definitief te sluiten door een punt achter mijn interlandcarrière te zetten.”

Lieder-Wester keepte 152 keer in het Nederlands team en beleefde in 2019 haar sportieve hoogetepunt met Oranje door in Japan wereldkampioen te worden. Ze won daarnaast nog zilver en brons tijdens de WK's van 2015 en 2017 en de EK's van 2016 en 2018.

De Heerhugowaardse, getrouwd met profvoetballer Mats Lieder, beviel in november 2022 van haar eerste kind en was de laatste tijd al geen vaste waarde meer in het team van bondscoach Per Johansson. De Zweed geeft steeds vaker de voorkeur aan Yara ten Holte en Rinka Duijndam.