HEERHUGOWAARD - In biljartcentrum Miller's heeft Team Schroevengroothandel.nl - Toggler Pluggen de thuiswedstrijd tegen team Le Grand Crue uit Haarlem met 6-2 gewonnen. Herman Slikker, Perry Tuin en Fred Groen wonnen ruim, en Dirk van Mourik verloor nipt.


Slikker speelde tegen Ger Windt een degelijke partij. Hierin stond Slikker constant 10 punten voor, en had Windt weinig antwoorden. Het was geen hoogstaande partij, maar het resultaat nog er zijn. Uitslag 35-26 in 42 beurten.

Ook Groen kreeg van tegenstander Remco Kroder niet veel tegenstand. Na een trage start kon Groen zich herpakken met een serie van 7, en was het een gelopen race. Uitslag 30-14 in 29 beurten.

Om de winst binnen te hengelen moest er nog één partij worden gewonnen. Voor Tuin was het de eerste wedstrijd in de competitie, dus was hij zéér gefocust om deze met winst af te sluiten. Ook hij had niet heel veel te duchten van zijn tegenstander Maurice Orru. Tot de helft van de partij kon Orru het nog bijbenen, maar daarna was het Tuin die de meeste scores op het bord liet noteren. Uitslag 30-17 in 38 beurten.

Alleen voor van Mourik was de avond iets minder rooskleurig. Tegen Peter de Wit was op voorhand al zeker dat het niet makkelijk zou worden. In de gelijkopgaande partij waren beide spelers goed aan elkaar gewaagd. Het was vooral het spel van De Wit wat opviel. Bekend staand als "niet al te snel spelend" nam hij nu ook veel tijd om de juiste patronen te kiezen. Dit resulteerde in twee series van 6 en een aantal mooie losbanders. Vooral in de slotfase kon Van Mourik geen bal meer goed raken, en had dan ook de laatste 9 beurten geen punt meer gemaakt. Dan zal je net zien dat de tegenstander het laatste punt wel maakt. Uitslag 34-35 In 43 beurten.