REGIO – Op bezoek bij FC Den Helder kwam SVW’27 op voorsprong, maar leed wel een nederlaag. Een klasse lager moest Hugo Boys genoegen nemen met een punt, terwijl KSV met tien man een zege wist te boeken.

FC Den Helder – SVW’27 5-2
In Den Helder opende SVW’27 via Geert Bruin al snel de voorsprong. Hierna golfde het wat op en neer zonder grote kansen aan beide partijen. Na een half uur gaven de Heerhugowaarders de voorsprong in vijf minuten weg. Het was Jermaine Bregita die tweemaal tot scoren kwam. Vlak voor rust tekende Christian Schoenmaker met een schitterende vrije trap voor de 2-2.

In de tweede helft probeerden de gasten door te jagen voor de 2-3. ‘FC Den Helder was een fysiek goede ploeg en daar hadden we moeite mee’, zei Tim Kramer na afloop. Jermaine Bregita scoorde ook de derde goal op fraaie wijze en daarna wist SVW’27 weinig kansen te creëren. Uiteindelijk liep de thuisploeg uit naar 5-2. ‘We kwamen goed voor de dag maar een paar momenten in de wedstrijd gaven we verdedigend niet thuis. Zij waren daarin uiterst effectief met de mogelijkheden.’

Kramer kijkt met veel vertrouwen naar de komende weken. ‘We hebben drie lastige uitduels gehad en thuis nog niet verloren. Dus ik zie het positief in dat we de komende wedstrijden de weg omhoog zullen vinden.’

Hugo Boys – De Blokkers 2-2
‘De eerste helft was matig van beide kanten. We hebben allebei geen kansen gecreerd’, zei Bo Groen na afloop. Door slordig uitverdedigen kwam Hugo Boys op een 0-1 achterstand. ‘Na rust waren wij de bovenliggende partij en hadden we moeten winnen.’ Via Bo Groen en Guillaume Kabel kwam de Heerhugowaardse ploeg op een 2-1 voorsprong.

In blessuretijd trok De Blokkers de stand alsnog gelijk. De grensrechter van de thuisploeg stook de vlag omhoog voor buitenspel, maar hier werd geen gehoor aan gegeven. Bo Groen: ‘Donderdag en zondag spelen we wedstrijden (beker en competitie, red.) tegen Hollandia T. We moeten af van de gelijke spelen en drie punten pakken.’

KSV – De Valken 2-1
In eigen huis boekte KSV de derde zege van het seizoen en klom zo naar de derde plaats op de ranglijst. Tegen De Valken was het een zwaarbevochten zege. Al na een kwartier kreeg Jorrin Biersteker een rode kaart waardoor de ploeg van trainer/coach Tristan Ooms met tien man verder moest. Uit de penalty opende de bezoekers de stand gelijk. ‘Dat was wel een domper. We verloren elk duel voor’, en achterin’, zei Bart Velseboer na afloop. ‘In de tweede helft kwamen we er beter in.’

Via Guido Snel trok KSV de stand gelijk. Door goed terug koppen van Steven van Tunen maakte Snel ook nog de 2-1 uit een mooie counter aanval. Velseboer: ‘Verder gaven we weinig meer weg en stond de verdediging met Jordy van der Ham en Sander Willemse als een huis.’

Fotografie: Gerrie Meijer