HEERHUGOWAARD - Waar de handbalsters van Tornado bijna de gehele eerste seizoenshelft de koppositie innamen daar lijkt de titel van de hoofdklasse verder weg dan ooit. Twee nederlagen en twee gelijke spelen in het nieuwe jaar zorgden er immers voor dat de achterstand op koploper SV Zeeburg inmiddels is opgelopen tot vijf punten.

En dat lijkt met nog zes wedstrijden te gaan teveel van het goede voor de ploeg waar coach Hans Eilers verleden week is vervangen door Paula de Boer. Ook tegen Meervogels lukte het Tornado niet om de zege over de streep te trekken en werd er ondanks een 12-10 voorsprong bij rust met 24-24 gelijk gespeeld. Een minstens zo grote tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van sterkmakers Suzie Wijnker en Sindy Schouten.

KSV
KSV ging afgelopen weekend juist op bezoek bij de al genoemde koploper SV Zeeburg, maar kwam er daar niet aan te pas. De ploeg van coach Theo Krom wist in de eerste helft slechts zesmaal te scoren in Diemen en werd uiteindelijk met een kansloze 27-16 nederlaag terug naar huis gestuurd. KSV staat vooralsnog op een zevende plaats in de hoofdklasse.