SCHAGEN – Tom Boukes is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofd jeugdopleidingen bij Schagen/SRC. De Heerhugowaarder zal tevens het tweede team van V.V. Reiger Boys onder zijn hoede nemen.

Tom Boukes was bij Reiger Boys vier jaar actief, waarvan twee als hoofd jeugdopleidingen. Door een kans om bij AFC’34 de onder 17 te coachen nam hij echter afscheid van de Heerhugowaardse voetbalclub. Daar blijft zijn verblijf beperkt tot één jaar omdat hij in Schagen aan de slag gaat. Ook keert hij dus terug bij de Heerhugowaardse club. ,,Ik woon zelf ook in Heerhugowaard. Reiger Boys is in die tijd echt mijn club geworden. Leuke mensen, veel mee gemaakt, veel geleerd en ik kom er nog steeds regelmatig” vertelt Boukes over die tijd. ,,Dus ik vind het erg mooi, om terug te keren bij vv Reiger Boys. Het lijkt het mij erg leuk en leerzaam, om samen te werken met Wesley Visser (de huidige hoofdtrainer). Daarnaast vind ik het erg leuk om de spelers die ik een aantal jaar geleden zelf heb getraind, nu te zien doorstromen naar de herenselectie en om daar straks mee te werken. Super leuke nieuwe uitdaging, waar ik erg veel zin in heb”.

Volgend seizoen zal Boukes dus veelvuldig te vinden zijn in Schagen, waar hij als hoofd jeugdopleiding bij zowel SRC als VV Schagen werkzaam zal zijn. ,,De jeugdopleidingen van SRC en Schagen gaan vanaf volgend seizoen volledig fuseren. De mogelijkheden die de fusie bied, trekt mij erg aan en is een erg leuke uitdaging” vertelt de Heerhugowaarder. ,,Ik denk dat we nog veel stappen kunnen maken met de jeugdopleiding. Het lijkt mij het erg uitdagend om hier onderdeel van te zijn. En om hier voor een groot deel leiding aan te geven”.

Toekomstperspectief
Boukes kijkt dus vol vertrouwen uit naar deze nieuwe uitdaging. Dit seizoen, waarin hij dus nog het jeugdteam van AFC’34 onder zijn hoede heeft, zal hij gebruiken om zich verder te verdiepen in de jeugd van de clubs uit Schagen. ,,Op dit moment heb ik nog geen volledig duidelijk beeld van de jeugd bij beide clubs. Ik ben in het verleden al eerder actief geweest als jeugdtrainer bij VV Schagen, dus ik ken de clubs wel al redelijk goed. Mijn eerste indruk is, dat er een enthousiaste groep staat qua trainers, coördinatoren, bestuursleden en overige functies binnen de club” zegt Boukes over zijn eerste indruk. ,,Daarnaast heb ik al aardig wat talent zien lopen op de velden. Dus er is zeker toekomstperspectief. De komende periode ga ik zo veel mogelijk trainingen en wedstrijden bekijken en kennis maken met de betrokken mensen binnen de club”. Dit zal hij dus gaan combineren met zijn werkzaamheden bij AFC'34. De stappen die gezet moeten worden heeft Boukes al inzichtelijk. ,,Ik zie hier en daar ook wel dingen die we nog kunnen verbeteren. Onder andere de visie, cultuur, opleiding/begeleiding van trainers en het opleiden van spelers.

Passie
De dubbelrol van hoofd jeugdopleiding bij Schagen/SRC en trainer/coach bij het tweede team van Reiger Boys zorgt ervoor dat Boukes zijn passie kan volgen. ,,Deze combinatie maakt het mogelijk om parttime te kunnen werken bij mijn huidige werkgever en om meer bezig te kunnen zijn met voetbal. Dat is mijn passie en daar ben ik het liefst elke dag mee bezig. Daarnaast wil ik graag beginnen als senioren trainer. Bij VV Reiger Boys kan ik mijn eerste stappen gaan maken als senioren trainer. En bij Schagen/SRC ligt een super mooie uitdaging, voor de komende jaren, waar ik erg veel zin in heb” aldus de Heerhugowaarder.

Aan passie ontbreekt het zeker niet bij Boukes. Het is ook nodig om deze twee functies te combineren, gezien de drukke planning die hem te wachten staat. ,,Ik zal waarschijnlijk op dinsdag en donderdag vanaf 20:30 gaan trainen bij Reiger Boys en op zaterdag een wedstrijd” somt hij op. ,,Op maandag, woensdag en vrijdag avond ben ik volledig beschikbaar voor Schagen/SRC. Daarnaast ben ik in Schagen ook op zaterdag, voor en na de wedstrijd van Reiger Boys heren 2, beschikbaar. Tevens zal ik af en toe ook proberen om op de dinsdag tijd te maken voor Schagen/SRC. Dit is allemaal mogelijk in goed overleg met Wesley Visser”. Het belangrijkste voor deze functies is plezier. En het is duidelijk dat Boukens dat heeft. ,,Ik kijk er erg naar uit om aan de slag te gaan bij beide clubs”.