HEERHUGOWAARD - Van 30 juni tot en met 8 juli kunnen tennisliefhebbers hun hart ophalen tijdens het Heerhugowaards/Baanbereik Open, georganiseerd door TV Heerhugowaard. We spraken met de organisatie over het evenement wat al tientallen jaren een vast onderdeel van de agenda is.


Het tennistoernooi aan de Van Veenweg in Heerhugowaard, dat inmiddels al zo’n veertig jaar bestaat, heeft door de jaren heen de nodige naamwisselingen gehad. De meest bekende is het Oostertocht toernooi. De afgelopen edities werden gehouden onder de naam Heerhugowaards/Baanbereik Open. Met jaarlijks 350 tot 400 deelnemers is het nog altijd een populair evenement.

Professionalisering
Dat de organisatie van het Heerhugowaards/Baanbereik Open op een professionele manier te werk gaat blijkt wel uit de aanpassingen die zijn gedaan. Zo is de kantine van T.V. Heerhugowaard afgelopen winter volledig opnieuw ingericht en zijn er bijvoorbeeld mooie nieuwe banken en stoelen geplaatst. Doordat er een nieuwe keuken met professionele apparatuur is geïnstalleerd, kunnen er vanaf nu ook warme maaltijden aan de spelers worden aangeboden. “Dit zorgt voor een extra stukje professionaliteit wat ook bij een tennistoernooi van deze omvang hoort.” vertelt Emiel Veldman namens de organisatie.

Open toernooi
Het Heerhugowaards Open begint op zaterdag 30 juni met het Open toernooi. Dit onderdeel is bedoeld voor recreanten en met ongeveer 250 deelnemers is dit het grootste onderdeel tijdens het negen dagen durende evenement. “Er zullen veel mooie potjes worden gespeeld in de hoge categorieën, maar de strijd bij dit onderdeel is zeker niet minder leuk om te bekijken.” aldus Veldman. De deelnemers van het Open Toernooi kunnen zich voor damesenkel, herenenkel, damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel in de categorieën 2 t/m 8 inschrijven. Voor sommige categorieën is er ook een 17+ en 35+.

Kwalificatie toernooi
Maandag start het kwalificatie toernooi. Van alle inschrijvingen worden de 22 hoogste in de ranking automatisch toegelaten tot het hoofdtoernooi. De overige deelnemers die zich hebben ingeschreven strijden in het kwalificatietoernooi om vier plekken. Zowel maandag als dinsdag zal er dus een flinke strijd moeten worden geleverd om een ticket te bemachtigen. Daarnaast deelt de organisatie nog zes wildcards uit.

Nationale Ranglijst Toernooi
In totaal doen er van woensdag tot en met vrijdag dus 32 deelnemers mee aan het NRT* toernooi. De organisatie verwacht ook tijdens deze editie weer een sterk deelnemersveld en hoopt in de damesenkel en herenenkel beide minimaal acht top honderd spelers te verwelkomen. “Voor veel jonge spelers is dit een mogelijkheid om voor het eerst punten te behalen voor de ranglijst en zo een opstap maken naar het nationale en soms zelfs ook naar het internationale circuit.” legt Veldman uit. Vrijdag staat de halve finale op het programma waarna het evenement op zondag 8 juli wordt afgesloten met de finales. Veldman: “Wij hopen dat iedereen dit jaar het Heerhugowaards open in zijn agenda noteert als speler, of als supporter . Wij hebben er in ieder geval weer veel zin in.”

Inschrijven voor het Heerhugowaards/Baanbereik Open kan via www.toernooi.nl. Wilt u meer weten over dit tennistoernooi? Houd dan de website van het Heerhugowaards Dagblad in de gaten.