UITGEEST/AMSTERDAM - In de hoofdklasse handbal voor dames behoudt Tornado een honderd procent score door in de topper bij Meervogels te zegevieren. KSV ging ondanks een voorsprong bij rust met klein verschil onderuit bij SV Zeeburg.

De vervroegde topper tussen de twee ongeslagen ploegen Meervogels en Tornado werd ditmaal niet in Akersloot gespeeld maar in Uitgeest. Daar nam koploper Tornado direct het initiatief waardoor de thuisploeg vanaf de eerste minuut achter de feiten aanliep. Bij rust had de formatie van coach Hans Eilers, die vooral zijn beide keepsters Renee Dekker en Britt Driesse loofde, al een voorsprong van 7-11 om uiteindelijk met 16-19 te zegevieren. Met tien punten uit vijf duels behoudt Tornado daarom de leiding met twee punten voorsprong op Cometas.

KSV had het een stuk moeilijker in een spannende wedstrijd tegen SV Zeeburg en ondanks een 13-11 voorsprong bij rust ging de ploeg van coach Theo Krom met 22-24 onderuit. KSV staat met vijf punten uit vif duels op een zesde plaats.