HEERHUGOWAARD - De handbalsters van Tornado hebben na vier wedstrijden nog altijd een honderd procent score. Zondag won de ploeg van coach Hans Eilers in eigen huis met ruim verschil van Westlandia 3. In dezelfde klasse pakte KSV een verdienstelijk punt op bezoek bij U.S.

Ondanks het verschil op de ranglijst had Tornado in de eerste helft nog de nodige moeite met de Naaldwijkse tegenstander. Het ging lang gelijk op, maar op slag van rust nam de thuisploeg toch iets afstand (15-11). In de tweede helft was men niet meer te houden en liep men vervolgens snel uit naar een marge van tien doelpunten met vloeiende snelle aanvallen. Westlandia kwam er in het geheel niet meer aan te pas getuige ook de eindcijfers van 36-18.

KSV staat na afgelopen weekend op een vijfde plaats in de Hoofdklasse met vijf punten uit vijf wedstrijden. De formatie van coach Theo Krom speelde knap gelijk bij U.S. en dat werd gezien als een gewonnen punt nadat men bijna het gehele duel op achterstand stond. Keepster Mascha Wielinga had met een aantal belangrijke reddingen een groot aandeel in de puntendeling.