HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse derby in het dameshandbal is een prooi geworden voor HV Tornado. In een goed gevulde Waardergolf was de thuisploeg met 26-21 te sterk voor KSV.

Overigens is de Heerhugowaardse sporthal de thuisbasis van beide teams die uitkomen in de hoofdklasse, en dat was aan de publieke belangstelling goed te merken. Zowel Tornado als KSV hadden een week eerder hun eerste competitiewedstrijd gewonnen, en het was daarom interessant om te zien hoe beide rivalen er ter opzichte van elkaar voor stonden.

Direct na het eerste fluitsignaal nam KSV het initiatief met een snelle 1-3 voorsprong. Het team van coach Theo Krom, in het verleden ook werkzaam bij Tornado, hield dit vervolgens tot halverwege de eerste helft vol, maar zag daarna dat Tornado het heft in handen nam. Met Suzie Wijnker, afkomstig van SEW, heeft de ploeg een sterke nieuwe schutter in huis, en ook de beweeglijke Sindy Schouten bleek een plaag voor de KSV-defensie waardoor de thuisploeg met een 15-12 voorsprong ging rusten.

Na de pauze was het beeld identiek en kwam KSV eventjes tot op één punt. Tornado behield echter de voorsprong en zou die langzaam uitbouwen met name nadat de uitstekend keepende Britt Driesse een strafworp van Rosina Vreeburg wist te stoppen. Met een uitblinkende Schouten die net als in de eerste helft vijf maal het net vond ging Tornado op weg naar de zege, waarbij een fikse tegenvaller het uitvallen van de talentvolle India Robbemond was die naar het zich liet aanzien een vervelende polsblessure opliep.

Coach Hans Eilers van Tornado was na afloop dan ook een tevreden man. 'We speelden niet zo goed als vorige week, maar wellicht dat er met deze entourage ook een beetje spanning bij kwam kijken. Ik ben in ieder geval heel trots op de meiden en denk dat wij dit seizoen nog tot mooie dingen in staat zijn.'

Tornado DS1 - KSV DS1 26-21 (15-12)

Doelpunten Tornado: Sindy Schouten (10), Suzie Wijnker (6), Anja Borst (5), Maroes Bak, Britt Rood (2), Kelly Aalberse (1)

Doelpunten KSV: Judith Groot (7), Jonna Lemstra (6), Jacqueline Köhne, Rosina Vreeburg (3), Esmee Botterhuis, Bibi Mol (1)

Foto's: DP Sportfotografie