HEERHUGOWAARD - Voor de 5e keer op rij is TORNADO kampioen van de 1e klasse geworden.

Met de winst op VOS sloot TORNADO het allerlaatste veldseizoen af. Vanaf het volgend seizoen zal TORNADO alleen nog in de zaalcompetitie te volgen zijn.

Het initiatief in het eerste gedeelte van de wedstrijd kwam van VOS. Zij deden hun naam eer aan met sluwe ballen kwamen zij steeds op voorsprong. Jammer genoeg moest keepster Renée Dekker al na 10 minuten met een zware enkelblessure het veld verlaten. Het verschil in doelpunten bleef bij een. Straf verdedigen van VOS maakte het TORNADO erg moeilijk maar desondanks werd er op de break te blijven spelen gescoord. Na 20 minuten was daar voor het eerst de voorsprong van TORNADO. VOS zakte wat terug en TORNADO ontrafelde de verdediging en kon zo een gaatje slaan van 4 doelpunten, 14-10. VOS scoorde daarna vanuit de 2e lijn en zo werd het rust met 15-12.

In de 2e helft kwam VOS er niet meer aan te pas. TORNADO was machtig in de break en door goed en snel samenspel scoorde men er op los. Na 10 minuten was de stand al 19-13. Toch gaf VOS zich niet gewonnen en bleef vechten voor de punten. Het leidde tot enige irritatie en daardoor tot 2 minuten straffen. Het kampioenschap kwam in zicht en TORNADO speelde de wedstrijd vakkundig uit. De eindstand werd uiteindelijk via 22-15, 24-17 bepaald op 25-18. Er waren bloemen en er werd afscheid genomen van 2 speelsters.

VOLGEND SEIZOEN DUS ALLEEN NOG DE ZAALCOMPETITIE.