HEERHUGOWAARD - In de hoofdklasse dameshandbal hebben de Heerhugowaardse ploegen dit weekend wisselende resultaten behaald. Tornado behaalde in eigen huis een zwaarbevochten zege op VVW DS2 terwijl KSV niet opgewassen was tegen de nummer twee in de stand, Cometas.

Met nog vijf wedstrijden te gaan en een achterstand van zeven punten op koploper SV Zeeburg lijkt de titel inmiddels een utopie voor Tornado. De zege op de reserves van VVW zorgde ervoor dat de Heerhugowaardse formatie de derde plaats nu deelt met US en SEW 3. Toch moest Tornado er nog hard voor strijden om de zege tegen het laag geklasseerde VVW te grijpen. Hoewel men bij rust een comfortabele 13-7 voorsprong had, kwamen de gasten na de rust goed uit de kleedkamer en maakten het nog spannend. Uiteindelijk wist de thuisploeg de zege toch wel verdiend over de streep te trekken: 26-23.

KSV bivakkeert vrijwel het gehele seizoen al in de middenmoot en was in Leeuwarden niet opgewassen tegen Cometas, dat met vier punten achterstand op Zeeburg nog steeds titelkandidaat. Tot de rust kon de ploeg van Theo Krom de tegenstander nog redelijk bijbenen (13-11), maar toen Cometas in de tweede helft zeven keer op rij scoorde was het verzet van KSV gebroken met een 26-20 eindstand tot gevolg.