HEERHUGOWAARD - De handbaldames van Tornado hebben in de thuiswedstrijd tegen Cometas uit Leeuwarden op het nippertje gelijk gespeeld. In een uiterst spannende wedstrijd ging het scoreverloop op en neer. Toen men in de laatste minuut op een 22-23 achterstand kwam leek men de punten aan de gasten te moeten laten, maar in de zoemer bleek een schot van Kelly Aalberse alsnog voldoende voor een verdiend punt.

De ploeg van trainer/coach Sander van Duffelen is moeizaam aan het zaalseizoen in de hoofdklasse begonnen met twee overwinningen en vijf nederlagen met een tiende plaats tot gevolg. Ook tegen Cometas, de nummer vijf in de stand, wist men dat het wel eens een moeilijke wedstrijd kon worden. Dat bleek ook in de openingsfase toen de Friezinnen al rap een voorsprong namen. Halverwege de eerste helft kenterde de wedstrijd echter en dat was met name te danken aan een aantal puike reddingen van keepster Britt Driesse. Het vertrouwen groeide hierdoor bij de Heerhugowaarders die ineens een 4-6 achterstand ombogen naar een 10-6 voorsprong om uiteindelijk met 11-9 te gaan rusten.

Na de pauze werd de spanning nog iets meer opgevoerd doordat Cometas steeds dichterbij kwam, maar tot in de slotfase behield de thuisploeg de voorsprong vast. Met nog een paar minuten op de klok kwamen de gasten echter toch op gelijke hoogte, en toen de immer trefzekere Anja Borst (8 treffers deze zondag) een strafworp miste werd het ergste gevreesd. Vooral toen Cometas ook nog eens op voorsprong kwam met minder dan een minuut op de klok leek een nieuwe nederlaag een feit tot dat Aalberse in de laatste seconde nog eens uithaalde: 23-23. Op de vraag of het nu een gewonnen of verloren punt was kon keepster Britt Driesse geen duidelijk antwoord geven: ,,Dat is moeilijk te zeggen. Als je in de slotseconde scoort is het eigenlijk een gewonnen punt al blijft het zonde hoe we de voorsprong weggeven. Ik heb in ieder geval zelf een lekkere wedstrijd gekeept", aldus de uitblinkster deze middag.

Door het gelijke spel blijft Tornado op de tiende plaats staan in de hoofdklasse, en gaat men komende zondag 3 december op bezoek bij U.S. te Amsterdam, de nummer zeven in de stand.

Tornado DS1 - Cometas DS1 (23-23)

Topscorers Tornado:
Anja Borst (8), Kelly Aalberse (6), Leonie van der Gragt (4), Floor Groenveld (2), Daniëlle Postma, Sindy Schouten, Judith de Vries (ieder 1)

Topscorers Cometas:
Esma van Amerongen (8), Kellie Escalona (5), Aaltje Anema, Simone Postma, Manon Scheepstra (ieder 2), Nika van Amerongen, Fiona Beimers, Amy Prins, Manon van Wesel (ieder 1)