HEERHUGOWAARD - De handbalsters van Tornado zijn in de tweede ronde van de NHV-beker uitgeschakeld. Dit was reeds ingecalculeerd omdat de Heerhugowaardse formatie van coach Hans Eilers het moest opnemen tegen eerstedivisionist Volendam. Toch mag Tornado trots zijn op de prestatie tegen de twee klassen hoger spelende Volendammers.

'Het klinkt raar na een nederlaag, maar vooraf had ik getekend voor een uitslag als deze', verklaarde Tornado-aanvoerster Anja Borst na de met 24-28 verloren wedstrijd. De ploeg wist dan ook een uitstekende teamprestatie neer te zetten. Het verschil tussen de nummer vier van de hoofdklasse en de nummer vier van de 1e Divisie viel soms nauwelijks waar te nemen. De thuisploeg mocht in de eerste twaalf minuten zelfs een voorsprong nemen (3-2), maar vanaf toen nam Volendam een voorsprong om die niet meer uit handen te geven met een 12-15 ruststand tot gevolg.

In de tweede helft moest de thuisploeg even een achterstand van zes goals toestaan, met name door de schotkracht van Denise Mol die in deze wedstrijd liefst dertien keer scoorde. Toch hield men de Volendammers in het vizier en kwam het terug met een uiteindelijke 24-28 eindstand.

Aanvoerster Borst die zelf met zeven treffers topscorer was bij de thuisploeg was trots op deze prestatie. 'We hebben als team hard voor elkaar geknokt en een goede prestatie neergezet tegen een uitstekende ploeg met hele sterke schutters. Het toont dat we in goede vorm verkeren en dit geeft zeker vertrouwen voor het vervolg van de competitie.'

In die competitie, waarin Tornado vier van de vijf laatste duels won en is opgeklommen naar een vierde plaats, mag men komende zaterdag op bezoek bij de nummer vijf in de stand, Cometas uit Leeuwarden.

NHV-BEKER 2e RONDE

HV Tornado DS1 - Garage Kil/Volendam DS1 24-28 (12-15)

Scores Tornado: Anja Borst (7), Lianne Schwering, Sindy Schouten, Judith de Vries (ieder 4), Kelly Aalberse, Leonie van der Gragt (ieder 2), Daniëlle Postma (1)

Scores Volendam: Denise Mol (13), Anja Tol, Priscilla Bergman (ieder 5), Marilyn Tol (3), Bibi Bakker, Sabrina van der Mast (ieder 1)

Foto's: DP Sportfotografie