HEERHUGOWAARD - KV Apollo en trainer/coach Arno van der Vliet hebben op gepaste wijze afscheid van elkaar genomen. Op de laatste speeldag van het seizoen wonnen de Heerhugowaardse korfballers de derby tegen DSO uit Alkmaar en daarmee kwam een einde aan een tijdperk van vijf jaar waarin Van der Vliet aan de club verbonden was.


Het was een wedstrijd om des keizers baard zoals men dat noemt, maar bij KV Apollo dacht men daar heel anders over. Op het sfeervolle complex De Vork waar het seizoen werd afgesloten met een barbecue was men er alles aan gelegen om DSO terug te wijzen en zo Van der Vliet een mooi afscheid te bezorgen. Daar slaagde men in al gaf het puntloze DSO in de eerste helft nog uitstekend partij. Tot 4-4 ging het gelijk op, maar toch ging de thuisploeg met een puntje voosprong de rust in (5-4).

Terwijl het zonnetje doorbrak na een regenachtig begin bleek KV Apollo na rust een stuk feller en nam snel afstand van de Alkmaarders, mede dankzij drie treffers van Emmy Montijn. De overige treffers werden gemaakt door Lotte Doedens, Martijn Dreumer, Cas Honig, Rik Zonneveld (allen 2), Minke Entius, Niels van Bekkum en met de mooiste van de middag wist Coen van der Vliet, inderdaad de zoon van, van grote afstand de eindstand op 14-7 te bepalen. Direct hierna floot de scheidsrechter af en werd er afscheid genomen van Van der Vliet en diens assistent Mark Lueks.

Van der Vliet genoot er met volle teugen van, net zoals de afgelopen vijf seizoenen. "Zo vaak gebeurt het niet dat een trainer vijf jaar aan een club verbonden blijft en het zegt alles over wat KV Apollo de afgelopen jaren voor mij betekend heeft. En niet alleen voor mij, maar voor mijn hele gezin want allen maakten zij onderdeel uit van deze geweldige vereniging", aldus de 52-jarige oefenmeester. "Ik had er zelfs nog een zesde jaar aan kunnen plakken, maar heb in oktober mijn besluit al genomen. Effect op de spelersgroep had dit niet want sindsdien hebben wij geweldig met elkaar samengewerkt en prima wedstrijden gespeeld. De prikkels die ik even miste kwam door dat enthousiasme weer helemaal terug en waar ik eigenlijk dacht even een jaartje te stoppen met trainen en coachen ga ik komend seizoen toch aan de slag bij Furore in Assendelft."

Gevraagd naar zijn persoonlijke hoogtepunten stelt de coach dat de gehele periode van vijf jaar één groot hoogtepunt was. "Maar als ik er dan toch iets moet uithalen dan was het wel de winst in de Haarlemse korfbalweek waar wij als team en als vereniging echt naar elkaar zijn toegegroeid met sportieve hoogtepunten, maar ook veel gezelligheid. Het is het einde van een tijdperk, maar KV Apollo zal altijd een speciaal plekje in mijn hart houden."

Van der Vliet, die Lueks meeneemt naar Furore, wordt bij KV Apollo opgevolgd door Ton van Duijn, de huidige trainer van Helios.

Foto's: DP Sportfotografie