HEERHUGOWAARD - Theo Krom vertrekt na dit seizoen als trainer van KSV. De 53 jarige Akersloter heeft afgelopen week na overleg met de Heerhugowaards club besloten zijn aflopende contract niet te verlengen, hoewel KSV graag nog een jaar met hem door wilde.


"Het was een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk heb ik geluisterd naar mijn gevoel", aldus Krom in een reactie.

"Mijn beslissing heeft ook niets te maken met de prestaties of het perspectief. De sportieve ambitie van de club spreekt me enorm aan en er staat een professionele organisatie. De enige vraag voor mij was of ik na vijf jaar nog langer bij KSV wil blijven want vijf jaar is voor een trainer een hele lange periode."

“De afgelopen weken hebben we benut om goede gesprekken te voeren", zegt Bestuurslid Technische Zaken Richard van der Woude in een verklaring. "Het was onze intentie om met Theo nog een jaar verder te gaan, maar hij heeft besloten aan het einde van het seizoen te stoppen. Dat vinden wij jammer, maar dit verandert niets aan onze doelstelling en de ambitie van de club."

Tweede divisie
Krom trad in de zomer van 2019 aan waar de Akersloter na een Coronajaar in 2022 zijn ploeg in zijn derde seizoen loodste naar de 2e divisie. Ook dit seizoen staat het eerste damesteam in de middenmoot. Zijn doel is nog steeds bij de beste vijf te eindigen. “Daar gaan we hard voor werken, speelsters komen in 2024 terug van blessures en ik wil mijn klus goed afmaken want KSV is een mooie club om bij te werken”, aldus Theo Krom.