ALKMAAR - Jordy van Eekelen is de opvolger van trainer Erwin Tump bij de zaterdagploeg van Alcmaria Victrix. De Heerhugowaardse oefenmeester had de afgelopen vijf jaar het tweede elftal van Reiger Boys onder z'n hoede.

Van Eekelen zal met zijn nieuwe ploeg in de vierde klasse moeten beginnen want afgelopen zaterdag degradeerde Alcmaria Victrix door de nacompetitiewedstrijd tegen Wieringermeer te verliezen (0-3). 'Dat is jammer, maar dat maakt mijn ambitie niet minder', aldus de trainer.

Het zal wennen worden voor Van Eekelen die al heel wat jaartjes rond loopt in Heerhugowaard-Zuid. 'Ik heb hier jaren gespeeld, ben jeugdtrainer geweest en de afgelopen vijf jaar trainer van Reiger Boys 2. Daarnaast heb ik ook nog een jaar de zaalvoetbalvrouwen, uitkomend in de eredivisie, getraind. Deze club is een deel van mijn leven. Afgelopen winter had ik eigenlijk al besloten om het na dit seizoen voor gezien te houden. Enige weken geleden kwam ineens Alcmaria Victrix op mijn pad, en daar was ik eigenlijk gelijk enthousiast over. Het lijkt mij een goede groep en we gaan er aan werken om komend seizoen weer hoge ogen te gooien in de vierde klasse.'

Naast het veldwerk bij de zaterdagploeg van Alcmaria Victrix blijft Van Eekelen ook actief als coach van de zaalvoetballers van Vrone.