HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse triatlonvereniging DTC bestaat dit jaar 30 jaar. Daarom gaat de jubileumcommissie in december, geheel corona-proof, cadeaupakketten bezorgen bij alle leden, vrijwilligers en sponsoren. Het eerste pakket wordt op woensdag 9 december uitgereikt aan voorzitter Marion Visser. Met de pakketten wil DTC aan alle betrokkenen laten weten dat er aan hen gedacht wordt en dat hun inzet en sportiviteit gewaardeerd wordt.


Van der Voort-triatlon
De Dutch Triatlon College (DTC) is in 1990 opgericht. De club is begonnen met een zwemuur, in het toenmalige zwembad de Horst. In de jaren daarna volgden een looptraining, fietstraining, combi-training en schaatstraining. Daarnaast organiseert DTC jaarlijks grotere evenementen, die ook voor niet-leden toegankelijk zijn, zoals de 1/8e Van der Voort-triatlon (zwemmen, fietsen, lopen) in juni in het park van Luna. En de winterduatlon (lopen en schaatsen) op en rond ijsbaan De Meent in Alkmaar. Dit seizoen zijn deze evenementen helaas niet doorgegaan i.v.m. corona.

Leef! Clubcircuit
Naast de trainingen en grote evenementen, barst ieder jaar de strijd los in het Leef! Clubcircuit. Gedurende het hele jaar kunnen leden op laagdrempelige wijze proeven aan de verschillende sporten in wedstrijdverband. Er zijn estafettes, zwemwedstrijden en verschillende combinaties. Aan dit circuit doet een groot aantal leden mee. Ondertussen heeft DTC ongeveer 200 leden, waarvan 44% woonachtig is in Heerhugowaard en 46% in de regio, van de Zaanstreek tot in de Noordkop. Ondanks de corona-pandemie zijn de meeste leden blijven sporten: dit doen ze alleen, in kleine groepjes en tijdens aangepaste trainingen. De triatleten blijven in beweging.

30-jarig bestaan
Het 30 jarig jubileum kon uiteraard niet heel groots gevierd worden. De vereniging hoopt dat het volgend jaar weer mogelijk wordt om alle evenementen door te laten gaan. Er komt dan weer een zomercursus (zo nodig corona-proof), waarbij beginnende atleten in een aantal weken tijd voorbereid worden op de 1/8e triatlon in Heerhugowaard. Daarnaast gaan we in aangepaste vorm een aantal wedstrijdcircuit wedstrijdjes organiseren en blijven we op gepaste afstand trainen.

Meer weten over de trainingen, de club of sponsoren? Kijk dan voor informatie op de website : www.dtc-triatlon.nl