HEERHUGOWAARD - Woensdagavond is de 9e editie van de Hotitem Stad van de Zon Triatlon gewonnen door de jonge Tristan Olij. De net 20-jarige atleet uit Winkel hield Peter Johan Dillo, net als vorig jaar tweede, achter zich. Derde werd de winnaar van verleden jaar, Emiel van Tongerlo. Bij de vrouwen ging de winst voor de vierde keer naar Talisa van der Fluit.

Aan het door triatlonvereniging DTC (DutchTriatlon College) Heerhugowaard deden zo'n 300 deelnemers mee die het parcours van 500 meter zwemmen, 22 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen moesten afleggen.

De jeugdige Olij die een uur en drie minuten onderweg was, klonk na afloop tevreden met zijn winst al had er nog iets meer in gezeten. 'Het zwemmen en fietsen ging echt lekker vandaag. Over het lopen was ik iets minder tevreden, maar het was gelukkig voldoende voor de winst.'

Bij de vrouwen was Talisa van der Fluit net als in voorgaande jaren weer ongenaakbaar. De atlete uit Nieuwe Niedorp hield de concurrentie op ruime achterstand. Marieke van Lierop finishte op een ruime minuut als tweede.

Eindstand mannen:
1. Tristan Olij 1.03.05
2. Peter-Johan Dillo 1.03.52
3. Emiel van Tongerlo 1.04.07

Eindstand vrouwen:
1. Talisa van der Fluit 1.11.14
2. Marieke van Lierop 1.12.16
3. Maaike Vooren 1.12.38

Foto's: DP Sportfotografie