HILVERSUM – Op bezoek bij Hilversum 5 leed tafeltennisvereniging DOV de tweede opeenvolgende nederlaag, 6-4.

“We speelden deze wedstrijd met Peter Krapels als invaller. Hilversum kwam deze keer in hun sterkste opstelling van de gehele competitie. Zowel Raymond van Putten als Erwin de Knecht deden mee”, zei Eric Wijman. “We wisten dat het een zware wedstrijd zou gaan worden.”

Eric Wijman begon en won zijn wedstrijd vrij gemakkelijk. Daarna speelde Erik Heemskerk een mooi pot tegen Erwin de Knecht maar moest wel de winst laten. “Peter (Krapels, red.) speelde een lastige wedstrijd waardoor we met 2-1 achterstand aan het dubbel begonnen. Wijman/Heemskerk wisten deze wedstrijd in vier games te winnen zodat DOV weer gelijk stond. Wijman verloor daarna in een mooie wedstrijd in vijf games van De Knecht. “Krapels wist zijn tweede wedstrijd op uiterst knappe wijze naar zich toe te trekken. Met 2-0 in games en 9-3 achterstand wist hij de derde game en de twee games erna toch nog te winnen. Chapeau.” aldus Wijman.

De drie daaropvolgende wedstrijden werden allemaal in 5 games net aan verloren. “Het zat deze middag niet mee. We waren in veel gevallen de bovenliggende partij echter het fortuin lag vaak bij de tegenstander.” Erik Heemskerk wist heel solide zijn laatste wedstrijd te winnen. Wijman: “Hoewel we de einduitslag van 6-4 vanzelfsprekend respecteren zal de objectieve toeschouwer concluderen dat deze uitslag geen recht heeft gedaan aan de krachtsverhoudingen. Deze geflatteerde uitslag voelt niet lekker. Gelukkig hebben we nog een week om ons voor te bereiden op onze laatste wedstrijd.” Die strijd tegen Stede Broec zal gaan om de tweede plek in de competitie.