KAMPEN – Afgelopen zaterdagmiddag nam TT DOV het op tegen Kampenion, een concurrent in de strijd om het kampioenschap. Waar de eerste zeven wedstrijden werden gewonnen ging de ploeg ditmaal onderuit, 7-3.

Met invaller Patrick Rademaker in plaats van Erik Heemskerk begon DOV aan het belangrijke duel tegen Kampenion. “Bij de start werden we verrast door het zeer sterke spel van Kampenion. In de eerste drie wedstrijden werd er geen van door ons gewonnen”, zei Eric Wijman na afloop. “De eerste game winst kwam pas tijdens het dubbel echter leidde niet tot winst. In no time stonden we dus met 4-0 achter”

Het zorgde ervoor dat een flinke afstraffing dreigde. Ook de vijfde wedstrijd tussen Rademaker en Plette ging naar Kampenion. “Daarna speelde Lennart (Bloothoofd, red.) zijn tweede wedstrijd tegen De Lange en moest de wedstrijd laten aan de tegenstander.” aldus Wijman. Het zorgde voor een 6-0 voorsprong voor de ploeg uit Kampen. “Hierna speelde ik tegen Ringenier. In drie games ging de winst naar ons waardoor de nul van het bord was. Vervolgens speelde Lennart zijn laatste wedstrijd. Hij had vandaag geen goede dag. Met name zijn backhand, wat een sterk wapen is, liet hem in de steek” vervolgde de speler van de Heerhugowaardse tafeltennissers.

“Daarna speelde Rademaker de mooiste wedstrijd van de middag. In een zeer spannende wedstrijd waarbij hij twee matchpoints weg werkte won hij in vijf games van Ringenier.” De laatste wedstrijd speelde Eric Wijman. Na 2 games achterstand wist hij toch nog met 3-2 in games de wedstrijd naar DOV te halen waardoor het duel in 7-3 eindigde. Wijman: “Door deze uitslag is de spanning weer volledig teruggekeerd in de competitie en met nog twee wedstrijden te gaan is het niet te zeggen wie aan het einde van de competitie bovenaan staat.”