HEERHUGOWAARD – Tegen het tweede team van Assen slaagde TT DOV er in om de overwinning te pakken en zo de koppositie te veroveren, 10-0.

Vooraf wist de Heerhugowaardse tafeltennisvereniging dat het bij een ruime overwinning de koppositie zou pakken in de derde divisie. ,,Zij staan onderaan en als we serieus mee willen doen voor het kampioenschap moesten we minimaal met 8-2 winnen” zei Eric Wijman.

Erik Heemskerk trapte de wedstrijd af en won zonder een game te hoeven afstaan. Lennart Bloothooft en daarna Eric Wijman volgden het goede voorbeeld door ook met 3-0 te winnen. Het dubbel Wijman/Heemskerk liep over de tegenstanders heen en lieten hen geen kans. Wederom 3-0.

,,Aansluitend speelde Lennart zijn tweede wedstrijd en liet zijn tegenstander kansloos. Met drie games op een rij werd het vijfde punt voor ons binnen gehaald” vervolgde Wijman. In de wedstrijd van Erik Heemskerk erna behaalde Assen haar eerste game winst. Daar bleef het ook bij. 3-1 in games voor DOV zorgde voor het zesde punt en de winst in de wedstrijd. ,,De weerstand bij de tegenstanders was gebroken. In de drie wedstrijden erna werd er af en toe een game verloren maar we kwamen geen één keer in gevaar” zag de speler van de Heerhugowaarders.

Het leverde een klinkende 10-0 overwinning op. ,,Het is een grote stap voorwaarts in de strijd om het kampioenschap. De wedstrijd van volgende week tegen concurrent Kampenion gaat bepalen wie er kampioen gaat worden”.