HEERHUGOWAARD – In eigen huis heeft TT DOV de ongeslagen status behouden. Tegen Kampenion, dat kan worden gezien als de kandidaat voor het kampioenschap, wonnen de Heerhugowaarders, 6-4.

Kampenion wist de eerste drie wedstrijden van dit seizoen te winnen. ,,We begonnen goed met een 1-0 voorsprong. Lennart Bloothooft verloor zijn eerste wedstrijd maar Erik Heemskerk won de derde wedstrijd zodat we met 2-1 voorsprong aan de dubbel begonnen” vertelt Eric Wijman. ,,We wonnen de dubbel overtuigend. Het leek erop dat we een ruime overwinning gingen behalen”.

Dat liep echter anders. Lennart Bloothooft en Eric Wijman verloren namelijk hun wedstrijd waardoor het duel weer in evenwicht was, 3-3. ,,Erik Heemskerk was deze week weer erg sterk en won zijn tweede wedstrijd” aldus Wijman. Bloothooft wist vervolgens zijn vierde wedstrijd te winnen. Heemskerk was deze wedstrijd onverslaanbaar en won ook zijn derde enkel wedstrijd”.

Het zorgde ervoor dat TT DOV op een 6-3 voorsprong stond. Wijman verloor zijn laatste wedstrijd wat zorgde voor een 6-4 eindstand. ,,Vooraf hadden we voor deze einduitslag getekend. Achteraf hebben we onszelf minimaal één punt tekort gedaan. We hebben een prima uitgangspunt verworven voor de rest van de competitie” besluit Wijman.