HEERHUGOWAARD – Afgelopen zaterdag speelde TT DOV een duel ‘om des keizers baard’. In eigen huis trad het aan tegen Stede Broec, dat eveneens nergens meer om speelde. De Heerhugowaardse tafeltennissers sloten het seizoen wel af met een overwinning, 6-4.

Beide teams konden geen kampioen meer worden en ook degraderen was niet meer mogelijk. Het ging om de tweede plaats in de competitie. Uiteindelijk won DOV met 6-4 zodat de tweede plaats werd veilig gesteld. “Wij traden aan met invaller Danny Klaver die in een geweldige vorm stak”, zei Eric Wijman. “Hij begon de wedstrijd tegen de kopman van Stede Broec (Wijnker) welke hij in een goed gespeelde wedstrijd in vier games verloor.”

Wijman en Bloothoofd wonnen beide hun eerste wedstrijd. Danny Klaver ging samen met Bloothoofd het dubbel spelen. “Deze ging naar ons zodat de tussenstand 2-2 was. De andere twee wedstrijden won Klaver op zeer overtuigende wijze zodat hij kan terugkijken op een succesvolle middag”, aldus Wijman. “Hij was bij drie van de zes punten betrokken. Door de tweede winstpartij van Bloothoofd stonden de zes punten op het bord.”

Wijman: “We hebben een zeer spannende competitie gespeeld deze keer met drie kanshebbers voor de titel. Dit keer zijn we tweede geworden maar gaan in september weer kijken of er meer mogelijkheden zijn. Veel zal afhangen of we in staat zijn een extra speler voor het eerste team aan te trekken.”