APELDOORN – Met gezonde spanning trok DOV naar Apeldoorn waar een confrontatie met de Brug op het programma stond. De terugreis zal comfortabeler zijn geweest. Er werd immers opnieuw gewonnen, 3-7.

,,De Brug is een sterk team en thuis hadden we maar net met 6-4 gewonnen” zei Eric Wijman over het competitieduel. ,,We kwamen goed uit de startblokken” vertelde Wijman, die het spits afbeet. Hij haalde na vier games het eerste punt voor DOV binnen tegen Edwin Tiele. Ook Lennart Bloothooft won zijn eerste wedstrijd zodat de Heerhugowaardse tafeltennissers 0-2 voorkwam. Na de verliespartij van Erik Heemskerk wonnen Heemskerk en Eric Wijman vrij eenvoudig de dubbel. Daarna speelde Wijman een zinderende wedstrijd tegen Chris Brouwer. ,,Na mooie slagenwisselingen werd de wedstrijd met 17-15 in de vijfde game beslist in mijn voordeel” vertelde de speler van DOV.

Ook de wedstrijd van Lennart Bloothooft tegen Edwin Tiele werd pas na vijf games beslist. 11-13 voor Bloothooft zorgde voor het vijfde punt van DOV. ,,Erik Heemskerk had vandaag een iets mindere dag en verloor zijn wedstrijd tegen Waldo Hagenaars. Vervolgens moest Lennart aantreden voor zijn laatste wedstrijd. Na een mooie wedstrijd waarbij het op en neer ging trok Chris Brouwer aan het langste eind. Inmiddels stond het al 3-5”.

Eric Wijman had een sterke dag en wist ook zijn laatste wedstrijd te winnen. Op overtuigende wijze werd er in drie games gewonnen van Waldo Hagenaars. Erik Heemskerk was te sterk voor Edwin Tiele en maakte de eindstand 3-7 voor DOV. ,,We zijn zeer tevreden met deze overwinning” aldus Wijman. Volgend weekend neemt de tafeltennisvereniging het op tegen Assen. ,,Gezien de stand in de competitie zullen wij een grote uitslag moeten neerzetten”.