VIANEN - In de halve finale van de Nationale Kampioenschappen turnen, gehouden in Vianen op zaterdag 6 april 2024, heeft het turnteam van SiU, bestaande uit Daniek, Isa, Lizz, Marlau, Yaira, en Caitlyn, een indrukwekkende prestatie neergezet door de zilveren medaille te bemachtigen. Dit resultaat verzekert hun deelname aan het NK teams op 13 april 2024 in Waalwijk.


De wedstrijd begon op de balk, waar de dames, ondanks een val, stabiele en mooie oefeningen lieten zien. Hun prestaties op de vloer, een sterk onderdeel voor het team, waren opmerkelijk, net als hun optredens op sprong en brug. De teams waren erg aan elkaar gewaagd, met scores die slechts tienden van punten uit elkaar lagen, waardoor de spanning tot de laatste oefening voelbaar bleef.

Tegen alle verwachtingen in wisten de dames boven zichzelf uit te stijgen en het zilver in de wacht te slepen, wat hen een plek in het NK teams opleverde. SiU feliciteert de meiden hartelijk met deze prachtige overwinning en wensen hen veel succes in de aankomende nationale kampioenschappen.