HEERHUGOWAARD De heren en dames van MHC Heerhugowaard zijn er in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend weten af te sluiten. Tegen Ijburg gebeurde dat met een ruim verschil.

MHC Heerhugowaard heren – Ijburg 6-3
MHC Heerhugowaard heren 1 wist na zes minuten al op een 2-0 voorsprong te komen. Het eerste doelpunt kwam van Thomas Bronshoff en het tweede van Ewout Mallon. ‘Even later wist IJburg toch de aansluitingstreffer te scoren via een strafcorner. Bo Langeveld wist kort daarop via een strafbal de stand weer op 3-1 te brengen.’ zei Tjade Bijlsma.

Na de 3-2 bracht Lloyd Ovinge de gastheer op 4-2 waarna Sven Balvers de score vergrootte naar 5-2. De bezoekers kwamen nog wel terug tot 5-3 maar het slotakkoord was voor Heerhugowaard dat via Bo Langeveld op 6-3 kwam.

MHC Heerhugowaard dames – Ijburg 5-0
‘We begonnen niet heel sterk de eerste helft, maar herpakte onszelf al na vijf minuten.’ zei Anouk Hoekstra na afloop. Via een tip-in van Anouk Hoekstra viel de 1-0 waarna Tjitske Sinnema de ruststand op 2-0 bepaalde.

‘De tweede helft begonnen we nog veel sterker. We gaven ze geen kansen meer en waren veel in de aanval’, vervolgde Hoekstra. Via Chris Hoekstra, Anouk Hoekstra en Rosa Lynn Hoekstra eindigde het duel uiteindelijk in een 6-0 zege voor MHC Heerhugowaard.