HEERHUGOWAARD - Zowel de heren als vrouwen van Reiger Boys hebben afgelopen zaterdag een ruime overwinning weten te behalen tijdens de zogenaamde "dubbel" op Sportpark De Wending.

Om 12.30 uur trapten de vrouwen af tegen hekkensluiter Heerenveense Boys, dat dit seizoen slechts drie punten wist te behalen. Reiger Boys wil zich graag handhaven zonder nacompetitie te hoeven spelen en daarvoor was een zege noodzakelijk. De geel-zwarten hadden ongeveer een half uur nodig om de Friese muur te slechten. Maartje van Haneghem die eerder al de lat had geraakt wist na een vlotte aanval vanaf randje zestien doeltreffend uit te halen.

In de tweede helft werd het krachtsverschil nog in duidelijke cijfers uitgedrukt. Van Haneghem maakte al kort na de rust haar tweede vanaf de strasfchop en vervolgens was het Marouscha Ruiter die tweemaal de Heerenveense verdediging te snel af was en net zo vaak doel trof. het slotakkoord was voor de jonge Mila Stevens die de eindstand op 5-0 bepaalde.

Heren
Ook Reiger Boys 1 behaalde een grote overwinning op het laag geklasseerde ADO '20. De ploeg van trainer Tom Boukes kwam hlaverwege de eerste helft op voorsprong door topscorer Floyd Groet. In de tweede helft nam de thuisploeg afstand terwijl het nog niet eens alle kansen wist te benutten anders had de score zomaar hoger kunnen uitvallen. Via treffers van Daan de Vries, Chris Coesel en Jermaine Pichotte waarna Floyd Groet zijn totaal van de middag op drie bracht en de eindstand op 6-0.