AZ-voetballer Ron Vlaar ervaart uitdagend parcours als “pittig, maar superleuk”

HEERHUGOWAARD - Zaterdag 2 juni jl. deden sportievelingen uit het hele land onder aanmoediging van Nadine Broersen (WK atletiek) mee aan de tweede editie van de Obstacle Run Heerhugowaard. Al rennend, klauterend, springend en kruipend door de modder legden ze een afstand van 8 of 15 kilometer af door recreatiegebied Park en Strand van Luna. Ook voetballer Ron Vlaar (AZ) deed mee en ontving na afloop een donatie van € 500,- ter ondersteuning van Spieren voor Spieren. De deelnemers én de organisatie blikken terug op een zeer geslaagde tweede editie.

Nieuwe startlocatie met verbeterd parcours
In samenwerking met twee grote professionele obstakelbouwers werd het recreatiegebied in Heerhugowaard omgetoverd tot een spectaculair terrein met meer dan 40 uitdagende obstakels. Na een opzwepende warming-up konden de deelnemers beginnen aan de eerste uitdaging: the Wall. Organisatoren Marco Kuiper en Freek de Boer: “Het is nog best lastig om over een drie meter hoge muur te klimmen, maar wat zo typerend voor de Obstacle Runs is, is dat iedereen elkaar helpt. Het geeft een bijzondere sfeer waarbij genieten en een beetje afzien hand in hand gaan. We hadden de deelnemers dit jaar meer water en modder beloofd en dat is zeker gelukt. Met modderbaden, sloten en obstakels waarmee je met een plons in het water terecht kwam.” Na een laatste krachtmeting bij de Victory Tower konden de deelnemers gelijk een groepsfoto laten maken. “We hebben al veel enthousiaste reacties ontvangen: vette obstakels, volop uitdaging en veel afwisseling”, aldus de organisatoren.

Organisatoren zeer tevreden over de organisatie
Marco Kuiper: “De 2e editie van de Obstacle Run Heerhugowaard stond als een huis. Freek en ik hebben na de 1e editie enige aanpassingen gemaakt wat het evenement nog meer beleving zou meegeven. Bij de start en finish heb ik alleen maar blije gezichten gezien, mensen die elkaar omhelsden, high fives gaven en trots waren dat ze deze uitdaging hadden gehaald. Dat is voor mij de reden om evenementen te organiseren, mensen blij maken en dat je waar maakt wat je zegt. De diensten hadden een rustige dag, de catering kon het goed aan en de vrijwilligers leverden samen met het kernteam een topprestatie. Bij deze wil ik alle vrijwilligers, sponsoren en leveranciers bedanken voor hun medewerking. Speciale dank gaat uit naar Freek de Boer en John Verhouden van Basic-Fit.”

Vele foto's van afgelopen zaterdag zijn te bekijken via de Facebookpagina van de Obstacle Run