OUDKARSPEL - Sportclub GMA Sports organiseert op zaterdag 18 augustus van 15.00 tot 19.30 uur de tweede editie van een 1/8 triathlon, oftewel sprint. Maar niet zomaar eentje: de triathlon zal plaatsvinden in het welbekende en unieke natuurgebied Geestmerambacht. Kijkend naar de nu al getoonde interesse in het evenement wordt de tweede editie van dit evenement een groot succes. “De 1/8 triathlonwedstrijd is een uniek evenement waarbij je zowel als groep als individu kunt deelnemen”, aldus Michael Smit, eigenaar van GMA Sports.

“Een triathlonwedstrijd is erg veelzijdig”, vertelt Michael. “Je wordt uitgedaagd om op een parcours van zwemmen, wielrennen en hardlopen al je spiergroepen te gebruiken. Bij een echte triathlon zijn de afstanden respectievelijk

3,8 km zwemmen, 180 km wielrennen en 42,195 km hardlopen. Daar is het Geestmerambacht helaas te klein voor. Ook willen we een breed publiek aanspreken, triathlonatleten maar ook sporters die een nieuwe uitdaging zoeken. Voor de eerste editie van de 1/8 triathlon worden de volgende afstanden aangehouden: 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen.”

GMA Sports, organisator van dit evenement, is de grootste aanbieder van sportactiviteiten in het Geestmerambacht. Het lesaanbod varieert van bootcamp- en hardlooptrainingen. Ook worden binnenlessen aangeboden waaronder kickboksen. Sporten in het Geestmerambacht betekent sporten in de buitenlucht onder begeleiding van een professionele instructeur. Ideaal als je met een groep wilt trainen, omdat je zo nog sneller je doelen behaald.

De inschrijvingen van de 1/8 triathlon starten zondag 18 februari a.s. op gmasports.nl met een speciale EarlyBirdactie. Je betaald tot 28 februari € 27,50 per deelnamebewijs, na deze datum € 32,50. Minimale leeftijd deelname: 16 jaar. Aangeraden wordt niet te lang te wachten met inschrijven. Informatie over het evenement is te vinden op Facebookpagina ‘GMA Sports’.

Niet in de gelegenheid om deel te nemen aan de 1/8 triathlon? Aanmelden voor een gratis proefles kan ook via gmasports.nl.