REGIO – Drie Heerhugowaardse ploegen kunnen terugkijken op een geslaagd weekend. In de voorlaatste speelronde boekten SVW’27, Hugo Boys en KSV zeer belangrijke overwinningen.

SVW’27 – Kolping Boys 4-1
In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelde SVW’27 zich veilig. ‘Voor Melvin Habets, Geert Bruin en mij is dit een hele mooie afsluiting van ons laatste thuisduel voor SVW’27’, zei Tim Kramer, die samen met Habets naar LSVV vertrekt. Bruin maakt de overstap naar Kolping Boys.

Het laatste thuisduel begon echter teleurstellend. Via Kevin Cappai kwam Kolping Boys al in de eerste minuut op voorsprong. ‘Zij speelden goed en we moesten scherp blijven om te voorkomen dat het 0-2 werd. We knokten ons daarna in de wedstrijd.’

Na de gelijkmaker van Jordi Smit schoot Christan Schoenmaker de gastheer op een 2-1 voorsprong. De gasten kregen kansen op de gelijkmaker, maar SVW’27 hield stand. ‘In de tweede helft trokken we de wedstrijd naar ons toe. Kolping ging niet voluit en wij gingen vol voor de winst.’ Koen Schouten zorgde met een schitterende treffer, zijn afstandsschot eindigde in de kruising, voor de 3-1. Geert Bruin bepaalde de eindstand met een raak afstandsschot op 4-1.

Hugo Boys – Grasshoppers 4-3
Hugo Boys blijft kans houden op rechtstreekse handhaving. De ploeg uit De Noord won een doelpuntrijk duel van subtopper Grasshoppers en staat zo in punten gelijk met VVS’46, dat de veilige elfde plaats bezet. ‘Een groot compliment voor de ploeg. Ze hebben gevochten als leeuwen. Ik ben erg trots op de ploeg’, stelde een tevreden Jorgen Heurter na afloop.

Door een treffer van Bart Snoek kwam Hugo Boys al vroeg op een 1-0 voorsprong. ‘In de eerste speelden we zeer gedisciplineerd. Na een snelle voorsprong stonden we zeer goed.’ Na de pauze boog de opponent uit Hoogwoud de score om. ‘Op karakter kwamen we weer terug in de wedstrijd en op voorsprong, maar een paar minuten voor tijd viel de gelijkmaker.’ Na de treffers van Bo Groen en Bob de Wit maakte Grasshoppers de 3-3. In de negentigste minuut kroonde Jari Veldman zich tot matchwinner door de 4-3 te maken.

WMC – KSV 0-24
Het duurde eventjes, maar toen de 0-1 na negen minuten viel was KSV los. Halverwege had de ploeg uit ‘t Kruis al een 0-12 voorsprong opgebouwd. In het tweede bedrijf trof het eveneens twaalf keer doel tegen WMC, dat met het vijfde elftal aantrad. ‘Hier viel niets op af te dingen. Onze spelers hebben enorm hun best gedaan en het duel uitgespeeld zonder gemeen spel of overtredingen’, aldus Ronald Posthumus.

Voor KSV was het een belangrijk resultaat. De 0-24 eindzege betekende immers dat de ploeg op doelsaldo aan kop staat. ‘Maar 0-40 had ook gekund vandaag. De makkelijkste ballen gingen mis’, zag Tristan Ooms. Zo werden penalty’s van Bart Velseboer (gekeerd) en Jouke Tuinstra (over) gemist en eindigden vele kansen van dichtbij net naast of tegen het aluminium. ‘We moesten er wel echt wat voor doen om 24 keer te scoren.’

Met dertien treffers was Danny Konijn behoorlijk op dreef. Ook Steven van Tunen (4), Bart Velseboer (3), Danny Havermans (3) en Guido Snel kwamen tot scoren.