DEN HAAG - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Reiger Boys/Woest het voetbaljaar 2018 afgesloten met een ruime nederlaag. Op bezoek bij ZVV Den Haag verloor de zeer jonge formatie van Monique van der Rijst met 6-2.

Reiger Boys/Woest begon het seizoen al met een zeer jonge selectie, maar moest juist voor de uitwedstrijd in Den Haag enkele ervaren krachten missen waardoor de ploeg met liefst acht speelsters van onder de 19 jaar aan de start verscheen. De ervaring van ZVV Den Haag die juist meerdere speelsters van rond of boven de dertig heeft gaf dan ook de doorslag in deze wedstrijd. Zo nam de zeer ervaren Priscilla de Vos drie goals voor haar rekening.

Het ultrajonge Reiger Boys stond kort na rust op een 3-0 achterstand, maar wist er via doelpunten van Floor Spaan en Sanne Brand toch nog een wedstrijd van te maken. In de slotfase profiteerde de thuisploeg echter van de ontstane ruimte en liep uit naar een ruime zege.

Voor Reiger Boys/Woest betekende dit de vierde nederlaag op rij waardoor het inmiddels is afgezakt naar de negende plaats in de Eredivisie. Op vrijdag 18 januari hervat men de competitie met een uitduel bij hekkensluiter Exstudiantes Zwolle.