ALKMAAR - IJsbaan De Meent Bauerfeind biedt in de periode van 1 februari tot en met 4 maart 2018 de unieke gelegenheid om een echte Bobstart te ervaren.

In het Olympische jaar staan de alle activiteiten op de Alkmaarse ijsbaan in het teken van de Winterspelen. Op de baan worden sporten als biatlon, curling, ijshockey, kunstschaatsen, schaatsen en shorttrack op verschillende manieren uitgelicht. Om de ervaring compleet te maken plaatst Alkmaar Sport een mobiele bobstartbaan naast het sportcomplex, waarmee ook het bobsleeën op het sportprogramma komt te staan.

Bobsleeën is een olympische wintersport waarbij een bochtig ijsparcours wordt afgelegd in een bestuurbare slee

Onder de enthousiaste begeleiding van oud Olympisch Bobslee piloot, Arend Glas of een collega bobsleeër, kunnen deelnemers samen met vrienden, familie of collega’s een heuse Olympische Bobstart ervaren. Glas vertelt tijdens een Bobstart clinic over zijn Olympische ervaringen en deelt mooie anekdotes uit zijn Olympische Bobslee carrière. Op basis van de grootte van de groep kan er een keuze gemaakt worden voor een 2-mans of een 4-mans Bobslee, waarbij de bestuurder en duwer belangrijke taken toebedeeld krijgen.

Het meest bijzondere uitje van Noord-Holland waar teamspirit, communicatie, techniek en kracht op de proef worden gesteld. Welk team zet de snelste tijd neer?

Praktische informatie
De Dirk Barten Bobstart Experience is van 1 februari tot en met 4 maart te vinden op het terrein van ijsbaan De Meent Bauerfeind, Terborchlaan 301, 1816 MH Alkmaar. Deelname is mogelijk vanaf 15 personen. Meer informatie of reserveren: www.demeentalkmaar.nl/winterspelen of s.krul@alkmaarsport.nl.